Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΕ, ΚΑΛΕ ΤΙ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ;;;

Δεν προφτάσαμε να συνέλθουμε από τον …ψήφο, και να τα, μας ήρθε το ξαφνικό: ο Ράπανος με λιποθυμικό επεισόδιο! Ποιος Ράπανος; Ε, όχι δα και να τον αγνοείτε! Καλά, εσείς δεν ενημερώνεστε; Βασίλης Ράπανος, ο νέος τσάρος της οικονομίας. Όπως λέμε ραπανάκια για την όρεξη; Καμία σχέση. Τον κύριο Ράπανο (τα σέβη μου, κύριε καθηγητά) τον θυμάμαι από το Πανεπιστήμιο. Διορίστηκε λοιπόν υπουργός των οικονομικών, και του ’ρθε λιποθυμία. Είδε το αδιέξοδο ο άνθρωπος. Είδε την ανεργία εκτοξευμένη στα ύψη, είδε την έλλειψη ρευστότητας, είδε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να έχουν κλείσει και οι υπόλοιπες να είναι στα πρόθυρα. Είδε τον τελευταίο καιρό να έχουν αυτοκτονήσει δυο χιλιάδες άνθρωποι για οικονομικούς λόγους (ένα ολόκληρο χωριό). Σου λέει, πού πάω ξυπόλητος στ’ αγκάθια; Πώς θα το μαζέψω όλο αυτό; Έτσι θα σκέφτηκε ο άνθρωπος, και παραλίγο να πάθει κακό. Κινδύνεψε ο κύριος Ράπανος.
Αμέ ο άλλος, ο κύριος Σαμαράς; Έπαθε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, παρακαλώ. Κοτζάμ πρωθυπουργός, και μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, εγχειρίστηκε στο μάτι ο άνθρωπος. Έπεσαν πάνω του όλοι οι γιατροί να τον σώσουν, γιατί πώς θα πάει στο εξωτερικό να πολεμήσει για τα συμφέροντα της χώρας; Μονόφθαλμος δε λέει.
Ε, μη μου πείτε ότι δεν είναι γρουσουζιά στη μέση. Να αρρωσταίνουν δυο πολιτικοί άντρες πρώτης γραμμής άμα τη αναλήψει των καθηκόντων; Τους γλωσσόφαγαν, τους γλωσσόφαγαν! Ξέρω εγώ. Η γλωσσοφαγιά πάει σύννεφο, γενικώς. Έτσι είναι μερικοί ζηλόφθονοι. Μη δούνε άνθρωπο να προκόβει, τον αρχίζουνε στα μαγιολίκια. Φτιάχνουν κουκλάκια από πηλό και μπήγουνε βελόνες, λένε τη σολομωνική, κι όποιον πάρει ο χάρος. Ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι.
Μήπως και η εθνική μας ομάδα; Δεν τη γρουσούζεψαν κι αυτή, και έφαγε 4 γκολ από την εθνική Γερμανίας; Θα μου πείτε, έριξε και 2. Αυτό ήταν το καλό. Είδα τη Μέρκελ να πανηγυρίζει στις κερκίδες και κόντεψα να πάθω από την ομορφιά και τη χάρη της, Καλέ, τι σεξαπίλ έχει αυτή η γυναίκα;
Πάντως την προηγούμενη Κυριακή προσέξαμε καλά πού τον ρίξαμε. Τον ψήφο, τον ψήφο! Δε συμφωνείτε; Τώρα βέβαια, θα μου πείτε, αυτά είναι υποκειμενικά. Ένα είναι το γεγονός: πάμπολλα ψηφοδέλτια. Από πού να αρχίσεις… Σύριζα βλέπω, Σοφία Σακοράφα πάνω απάνω. Στο ΠΑΣΟΚ βλέπω την Άννα Βερούλη. Καλέ, αυτές δεν είχαν ανταγωνισμό τότε, στους αθλητικούς αγώνες; Παλιά μας τέχνη κόσκινο. Στους Ανεξάρτητους Έλληνες βλέπω Βασίλειο Βάρσο. Να ζήσει η Κηφισιά! Βλέπω και τον Παύλο Κοντογιαννίδη. Τι βγάζει ο καλλιτεχνικός χώρος, τι βγάζει… Να και η Άννα Νταλάρα στο ΠΑΣΟΚ, και αυτή του καλλιτεχνικού δεν είναι; Και ο Τηλέμαχος Χυτήρης έχει βγάλει μια ποιητική συλλογή, δεν τα ξεχνώ αυτά, καθότι Βιβλιοφάγος… Στη ΝΔ τόσα πολλά ονόματα, ποιο να πρωτομνημονεύσω. Τα αφήνω γι αργότερα.
Στο ΚΚΕ βλέπω Ελένη Μενεγάκη. Ωχ, ωχ, θα με γελούν τα μάτια μου. Δεν πιστεύω να είναι η τηλεοπτικιά. Πώς τα προλαβαίνει; Στο ψηφοδέλτιο των κομμάτων Δημιουργία, ξανά! Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία βλέπω Κουρεμένου-Φλέγγα Αναστασία-Μαρίνα. Θα το ’χει φαίνεται ο συγκεκριμένος συνδυασμός, να προσελκύει μακροσκελή, σύνθετα ονόματα.
ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ. Μαρξ και Λένιν τι τραβάτε… Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή. Ανταρσύα, ανταρσύα! Οικολόγοι Πράσινοι και Λυδία Κονιόρδου. Πάλι ο καλλιτεχνικός χώρος, και πάλι η Κηφισιά! Δίπλα δίπλα ήταν τα σπίτια μας, εγώ φταίω που τα λέω; ΛΑΟΣ και Γιώργος Καρατζαφέρης. Μπάρμπα Βασιλική (Βάνα). Καλά, αυτός ο καλλιτεχνικός χώρος δεν παίζεται. Παντού χώνει τα πλοκάμια του. Και είναι και Ηπειρώτισσα η Βάνα. Ζήτω πατρίδα! Ένωση Κεντρώων και Βασίλης Λεβέντης. Εδώ κι αν θέλει ζήτω! Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Με τρομάζετε, και ας σας λένε Μπόζοβιτς Νικόλαο. Ίσως γι αυτό. Εθνική Ελπίδα. Παπαδόπουλος Γεώργιος… Να κάνω συνειρμό με τον δικτάτορα; Νομίζω ότι έχει αποβιώσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Κίνημα δεν πληρώνω. Κι εδώ Παπαδόπουλος, Βασίλειος όμως. Αυτό σας σώζει.
Δημοκρατική Αριστερά, Ψαριανός Γρηγόριος και Βουδούρης Οδυσσεύς-Νίκος. Αυτά είναι ονόματα. Και αρχαιοελληνικά και χριστιανικά, να παίζουμε και στα δυο ταμπλό, να τραβάμε οπαδούς απ’ όλους τους χώρους. Χρυσή αυγή και Ζαρούλια Ελένη, και Γιαννόγκωνας Μιχαήλ. Όχι, παίζουμε. Κοινωνία πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια. Εδώ σας θέλω. Αμέ τι νομίζατε, ότι τον Καποδίστρια τον φάγανε λάχανο, και δε θα άφηνε τους συνεχιστές του; Πέτρος Φυσσούν, παρακαλώ. Πολύ γουστάρω… 

Κείμενο απο το " Βούκινο " www.vasilikipitouli.gr ( Kλικ στο Βιβλιοφάγος Βlog )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting