Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ελλάδα , τρώνε τις σάρκες σου ........


Print
Written by Βασιλική Πιτούλη   www.vasilikipitouli.gr ( κλικ στο Βιβλιοφάγος blog ) 
Friday, 23 March 2012 06:01
Εδώ και πολύ καιρό, έχουμε την αίσθηση, για να μην πω την βεβαιότητα, ότι κάποιοι τρώνε τις σάρκες της Ελλάδας. Μετά την χρηματοπιστωτική αγυρτεία και ό,τι ακολούθησε, το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό. Χρειάζεται να τα θυμίσουμε; Έχουν καταγραφεί στο συλλογικό μας ασυνείδητο, και με το παραπάνω. Διεθνείς χρηματοπιστωτικοί και τραπεζικοί κύκλοι έβαλαν στο στόχαστρο τη χώρα μας, αξιολογώντας αρνητικά την πιστοληπτική της ικανότητα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στα μνημόνια, με τα γνωστά τραγικά επακόλουθα. Καθίζηση στους μισθούς και τις συντάξεις, αντισυνταγματικά χαράτσια και από την άλλη ακρίβεια δυσθεώρητη των βασικών αγαθών οδηγούν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σε εξαθλίωση. Επανεμφανίζονται τα συσσίτια που είχαν εξαφανιστεί από δεκαετίες. Ραγδαία υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας, πρωτοφανής ανεργία, λουκέτα παντού, ύφεση. Το κέντρο της Αθήνας όπου η καρδιά της Ελλάδας χτυπά, γνωρίζει μόνο άθλια, ανεξέλεγκτη μετανάστευση και εγκληματικότητα. Θα έλεγε κανείς ότι ζούμε έναν εφιάλτη, από τον οποίο δε διαφαίνεται αν (και πότε) θα ξυπνήσουμε.
Οι Έλληνες πολιτικοί δε φέρουν καμία ευθύνη; Νομίζω, τεράστια, όσο είναι και το έλλειμμα διαφάνειας. Πού πήγαν τα λεφτά; Δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά ονόματα δεν ανακοινώνονται. Τα Μέσα, συνένοχοι του πολιτικού συστήματος, δε μπορούν να πνίξουν το γεγονός ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα «μαγειρεύτηκαν» και έχουμε διαξιφισμούς και αντεγκλήσεις. Άγνωστοι ομολογιούχοι αγόρασαν τα ομόλογα μετά από κάθε είδους «παιχνίδια». Τράπεζες ζόμπι διατηρούνται με το κατάλληλο φιλί ζωής, και επί πλέον, αυξάνουν τη ρευστότητα. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Η σήψη έχει άπειρα πλοκάμια, που φτάνουν παντού. Κανένα σκάνδαλο από αυτά που συγκλόνισαν τη χώρα, δε μπορεί να θεωρηθεί ότι εξυγιάνθηκε. Αυτή η εξοργιστική συγκάλυψη και ατιμωρησία, κατεβάζει τους πολίτες στην πλατεία Συντάγματος, και κάνει τους πολιτικούς να φοβούνται να κυκλοφορήσουν.
Είναι γεγονός ότι κατέχουμε ένα προνομιούχο οικόπεδο, και αυτό είναι κάτι που δε συγχωρείται. Οι ξένοι θέλουν, εποφθαλμιούν, τις ομορφιές μας, το κλίμα μας, και κυρίως, να μη γελιόμαστε, την ενέργεια και τον ορυκτό μας πλούτο. Εκεί θα παιχτεί το μεγάλο στοίχημα. Η Ελλάδα είναι ιδέα, είναι πατρίδα, είναι η μάνα μας και το σπίτι μας. Αυτό το μικρό, ελάχιστο κρατίδιο που αναδύθηκε σιγά σιγά από το 1821, οφείλει την ύπαρξή του σε μια δράκα ξυπόλητων, τρελών πατριωτών που είχαν την ασύλληπτη τόλμη να αντιταχθούν σε μια οθωμανική αυτοκρατορία. Φοβερές, επικές φυσιογνωμίες μπήκαν μπροστάρηδες σ' αυτό τον αγώνα: Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, και άλλοι, ων ουκ έστι αριθμός. Ματοκυλίστηκαν και με το αίμα τους πότισαν το υπερπολύτιμο δέντρο της λευτεριάς. Βοηθήθηκαν από τις ξένες δυνάμεις, σίγουρα όχι αφιλοκερδώς. Οι ξένες δυνάμεις έρχονται και τώρα, να δανείσουν τη μικρή, φτωχή Ελλάδα. Με τι αντάλλαγμα; Έλληνες, αγρυπνείτε! Ελλάδα, τρώνε τις σάρκες σου!
Last Updated on Friday, 23 March 2012 06:04
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting