Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ,ΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ........


Πριν από 20 χρόνια η πορεία τους προς το χρονοντούλαπο της ιστορίας έμοιαζε σχεδόν μη αναστρέψιμη. Χαρές και κέφια για το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου. Τα κομμάτια του μοσχοπουλιόταν ως  «ενθύμια» στην τουριστική αγορά. Η ανατολική Γερμανία, πατρίδα της κ. Μέρκελ,  αδημονούσε να φορέσει «μεταξωτά βρακιά» όπως η όμορφη και «αδελφή» δυτική Γερμανία.
Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ή έγινε σε μικρό βαθμό. Και πολύ δύσκολα.
Στην Σοβιετική Ένωση του Γκορμπατσόφ ο ίσως πιο ακριβοπληρωμένος πράκτορας μετέπειτα διαφημιστής πίτσας, προετοίμαζε το άνοιγμα της κερκόπορτας παραδίδοντας τις «φτωχές» κομουνιστικές χώρες στην αγκαλιά του δυτικού τρόπου ζωής εκπεφρασμένου από την Αμερική.
Δεν χρειάζονται εδώ επιχειρήματα. Ούτε παράθεση ιστορικών γεγονότων η διαδρομών. Τα πράγματα μιλάνε ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, μαζί με του καταλυτικούς αριθμούς. Τα μπαλέτα Μπολσόϊ αντικαταστάθηκαν γρήγορα από τις δίμετρες καλλονές που «προσκυνούσαν» τις μπάρες κακόφημων μπαρ μπροστά στο αλαλάζων κοινό.  Οι παροχές υγείας ο αθλητισμός, η κουλτούρα μιας ολόκληρης εποχής έδινε με ευκολία τη θέση της στον ευδαιμονισμό των ελάχιστων παραδίδοντας τους υπόλοιπους από την στέρηση στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ. Στην ένδεια,  στην έλλειψη ακόμα και των απαραίτητων για την εξασφάλιση στέγης..
 
Το νερό κύλισε στο αυλάκι...
Στις μέρες μας η ΑΜΕΡΙΚΗ μονοκράτωρ με κύριο εκφραστή της στην Ευρώπη του πνεύματος του Deutschland umber ales   των νέο-Ούνων της κ. Μέρκερλ μπιπ και δέρνει..
Αντίπαλον δέος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..
Η Γερμανία παίζει μόνη της στο γήπεδο και όποτε θέλει βάζει γκολ χωρίς να υπάρχει κανείς πια να της «βγάλει κόκκινη κάρτα»..
Η Αμερική παίζει το παιχνίδι της με την Γερμανία πρόθυμο ενεργούμενό της και συν-νομέα στην παγκόσμια κυριαρχία.
Και εμείς εδώ απλά μάθαμε ότι στην Ρωσία του fit Πουτιν, έγινε στις εκλογές ΝΟΘΕΙΑ!!!!
Γιατί ο κόσμος γύρισε και ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ..
Και ότι βλέπει του φαίνεται ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ μπροστά σε αυτά που τώρα βιώνει.
Η κόλαση της κεφαλαιοκρατίας και των διαχειριστών της είναι σχεδόν «αρχαία» ιστορία για το μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης που είναι η πάλαι ποτέ αλλά και νυν Ψωροκώσταινα.
Αρκεί κανείς να κοιτάξει λίγο ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ...
Για να διαπιστώσει και να αιτιολογήσει το γιατί ο Πούτιν έφαγε «πόρτα» στις εκλογές και αναγκάστηκε να καταφύγει στο γνωστόν και εν Ελλάδι «ψηφίζουν και τα δέντρα» τέχνασμα.
Και όσοι πιστεύουν πως η στροφή του κόσμου (στην Ρωσία προς το παρόν) προς αξίες, ιδέες, πολιτικές και πρακτικές που πολύ πολεμήθηκαν από τον λεγόμενο «δυτικό πολιτισμό» συνεπικουρούμενο από το «αμερικανικό όνειρο», δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον χάρτη της γης. Όχι τον γεωγραφικό.
Αυτόν της κατανομής του χρέους.
Αυτόν που καταγράφει την ΦΤΩΧΕΙΑ.
Την ένδεια. Τους αστέγους. Τους  εθνικά υποτελείς.  Την ύφεση. Την ανεργία.  Την έλλειψη προοπτικής και ελπίδας. Την υποδούλωση στις σκοτεινών συμφερόντων Τράπεζες χωρίς πρόσωπο.
Τότε θα βγάλει εξαιρετικά εύστοχα και σωστά συμπεράσματα για τις αιτίες της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ του εκλογικού σώματος στην Ρωσία.
Και θα σκεφτεί, αν μένει χρόνος δύναμη και φαιά ουσία..
ΠΟΙΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ.
ΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ..
ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ..
ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ..
 
Πριν από μόλις 20 χρόνια, η πορεία τους προς το χρονοντούλαπο της Ιστορίας έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής όμως, το ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα προέλκυσε φοιτητές, διανοούμενους, ακόμη και ορισμένους επιχειρηματίες και δημιούργησε μια ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στο κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν το οποίο συγκέντρωσε ποσοστό 49,93% - σημειώνοντας πτώση περίπου 15 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2007 (ποσοστό 64,3%).


lucinarizzoti@hotmail.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting