Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ


  • Είναι πολλά τα ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ,κατά την διάρκεια ενός διαζυγίου ένα παιδί 
  • .Φυσικά το κάθε παιδάκι έχει τον τρόπο του να αντιμετωπίζει τα δύσκολα προβλήματα ,που του έρχονται στην πιο τρυφερή ηλικία του, μεταξύ των 3 και 10 χρόνων της ζωής του.
  • Εκείνο που δείχνει όμως σε κάθε του βηματάκι ,είναι ότι του λείπει συνεχώς κάποιος από τους δύο γονείς του που έφυγε.
  • Κάποιος φίλος μου λοιπόν ονόματι Αρίστος έφτασε στο διαζύγιο με την γυναίκα του Άννα .Οπως είναι φυσικό έφυγε από το σπίτι που έμενε η γυναίκα του και το παιδί του., και νοίκιασε κάποιο δικό του.
  • Φυσικά είχε και έχει την ανάλογη επικοινωνία με την κόρη του Χρυσούλα που είναι στην ηλικία των 9  χρόνων.Τα Χριστούγεννα λοιπόν που μας πέρασαν έγραψε ένα γράμμα στον μπαμπά της, στο οποίο έλεγε τα εξής:                                                                                                                    Ο ΜΠΑΜΠΆΣ ΚΑΙ Η ΚΌΡΗ ΤΟΥ                           Μια φορά και έναν καιρό σε ένα νησί ζούσε 'ενας καπετάνιος ο κ Αρίστος , που σε μια φουρτούνα είχε χάσει την κόρη του.είχε έναν κολλητό φίλο τον κύριο Αντώνη ,  μια μέρα βρήκε ένα κοριτσάκι στη θάλασσα, το πήρε πάνω στο καράβι κι έφυγε για να του βρει ένα σπίτι.Ο καιρός περνούσε αλλά δέν έβρισκε σπίτι .Κύριος Αντώνης  κι ο κύριος Αρίστος είχαν άνχος γιατί δεν έβρισκαν με τίποτα σπίτι. Ο κύριος Αρίστος  και η Χρυσώ έτσι  όπως ονόμασε το κοριτσάκι είχαν δεθεί.Την έμαθε να ψαρεύει, να ξεχωρίζει  τους αέρι δες  και τα αστέρια . Μια μέρα που είχε πάει για κολύμπι ο κύριος Αρίστος είδε ένα σημάδι στο χέρι της,όπου όταν είχε χάσει την κόρη του είχε το ίδιο ακριβώς  σημάδι  .στο χέρι της.Την πήρε και της είπε όλη  αυτή την ιστορία. Και μείναν μαζί για πάντα. Μετά  από λίγο  καιρό  ο κ Αρίστος βρήκε  γυναίκα την κυρία Μαρία η αλλιώς Άννα και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς πολύ πιο  καλύτερα.                                                                                                                                     I LOVE YOU ???                
  •              Αυτά λοιπόν τα αθώα γεμάτα αγάπη χεράκια έπιασαν ένα μολύβι και έγραψαν αυτό το γράμμα .Μέσα σε αυτό δε κρύβετε ένας ολόκληρος ψυχικός κόσμος γεμάτος αγάπη .Αλλά και με μια έλλειψη, την έλλειψη <στην προκειμένη περίπτωση >του πατέρα.
  • Στην κατάληξη του γράμματος του, το παιδί αυτό όπως και σε όλα τα Παραμυθιά είχε το ευχάριστο τέλος ,όπου ο κ Αρίστος γνωρίζει την γυναίκα του την Μαρία  αλλά που την έλεγαν Άννα .Είναι καθαρό και ολοφάνερο ότι το παιδί αυτό ελπίζει στην επιστροφή του πατέρα στο σπίτι ,και να αγκαλιάσει αυτή και την μητέρα της και να ξαναγίνουν οικογένεια ζεστή γεμάτη αγάπη .
  • Εμείς λοιπόν οι μεγάλοι που τα ξέρουμε όλα ,έχουμε ποτέ υπολογίσει αυτά τα αθώα παιδικά μάτια που μας κοιτάνε με αγάπη; Όταν τσακωνόμαστε όταν φωνάζουμε όταν φεύγουμε από το σπίτι, έχουμε ποτέ διανοηθεί την καταστροφή που φέρνουμε σε αυτές τις αθώες ψυχούλες που το μόνο που κάνουν είναι να εκπέμπουν αγάπη;
  • Διαζύγιο λοιπόν η καταστροφή όχι ενός γάμου μόνο ,αλλά η καταστροφή ,κάποιας παιδικής ψυχής που πάει στο κρεατάκι του να κοιμηθεί και τα ματάκια του είναι υγρά από το κλάμα.Και η αμφιβολία τρώει την Αγνή και καθαρή ψυχούλα του: θα δω αύριο πάλι τον μπαμπά θα δω αύριο την μαμά;
  • Σε αυτό το ερώτημα σε αυτές τις αθώες υπάρξεις ,οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση εμείς οι μεγάλοι!!!
  •  Εσείς λοιπόν που είσαστε στα πρόθυρα του διαζυγίου σκεφτείτε καλά τι πάτε να κάνετε και βγάλτε μια απόφαση κοιτώντας ,<εάν αυτό το αντέχετε >, το παιδί σας στα μάτια.
  •                                                                         ΦΙΛΙΚΑ 
  •                                                      ΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ Ι ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting