Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

OI ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ............................................


Λαθρομετανάστες, «Ξένιος Ζευς» και άλλα μυστήρια Print
Written by Βασιλική Πιτούλη   www.vasilikipitouli.gr (Bιβλιοφάγος -blog- Πολιτικά )

Tuesday, 07 August 2012 10:29
Επιχείρηση σκούπα έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες μέρες, και το θέμα είναι κάτι παραπάνω από καυτό. Περισσότεροι από 390 αλλοδαποί συνελήφθησαν την Κυριακή στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ συνολικά προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής 1.130 άτομα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους» το μεταναστευτικό και απηύθυνε έκκληση συνεργασίας στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για το ζήτημα των κέντρων κράτησης. Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τη «μεταναστευτική εισβολή» ως τη μεγαλύτερη που δέχθηκε ποτέ η χώρα και απηύθυνε έκκληση στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «απειλείται η Ελλάδα και η ύπαρξή μας».
Μήπως ξυπνήσαμε λίγο αργά; Τα στοιχεία είναι απελπιστικά: Οι λαθρομετανάστες που έχουν εισρεύσει στη χώρα μας υπολογίζονται 1.200.000! Ένα ολόκληρο, παράνομο έθνος μέσα στους κόλπους του δικού μας, του νόμιμου. Ένα έθνος ακαταμέτρητο, απειλητικό, ικανό για τα πάντα, αφού ο άνθρωπος όταν είναι σε απόγνωση, είναι το αγριότερο θηρίο. Πώς αφεθήκαμε να βρεθούμε στην κατάσταση αυτή; Το 2009, επί κυβερνήσεως ΓΑΠ, η Ελλάδα συνυπέγραψε τη συμφωνία «Δουβλίνο 2», βάσει της οποίας κάθε χώρα υποδοχής είναι υπεύθυνη για τους λαθρομετανάστες. Και σήμερα, μεσούσης μιας πρωτοφανούς για τα μεταπολεμικά χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Ελλάδα βάλλεται από ένα άνευ προηγουμένου μεταναστευτικό κύμα, που εκδηλώνεται ως εισβολή λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας. Ποια; Η Ελλάδα η λεηλατημένη από αναξιόπιστους πολιτικούς, η Ελλάδα που σύρθηκε στο ΔΝΤ, η Ελλάδα που αυτή τη στιγμή ούτε τα ίδια τα παιδιά της δε μπορεί να θρέψει. Η Ελλάδα των αυτοκτονιών και της ανεργίας. Σίγουρα δεν τα είχαν αυτά υπόψη τους οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, όταν ανακήρυτταν τον «Ξένιο Δία» προστάτη των ξένων!
Το κοριτσάκι στην Πάρο, μόλις 15 χρονών, δέχτηκε επίθεση από ένα κτήνος λαθρομετανάστη. Βιάστηκε και βασανίστηκε απάνθρωπα. Τι περιμένουμε εμείς οι Έλληνες, οι λαθρομετανάστες να μας αγαπήσουν; Στους επικίνδυνους καιρούς που ζούμε, πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει έλεος. Το κράτος οφείλει να προστατέψει τους πολίτες, σύμφωνα με το βασικό κοινωνικό συμβόλαιο, σύμφωνα με τις κατακτήσεις των νεογέννητων εθνικών δημοκρατιών κατά την εποχή του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Η Ελλάδα οφείλει να προστατέψει τα παιδιά της. Κάθε συζήτηση περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, την κρίσιμη αυτή στιγμή, που έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν (και φοβάμαι όχι ακόμη), είναι δευτερευούσης σημασίας. Πρώτα να σωθούμε εμείς, οι Έλληνες πολίτες, που βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Η πολιτεία έχει καθήκον να σκύψει και να αφουγκραστεί τον κόσμο.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting