Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

TΙ ΕΙΠΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

"Η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει και τα ΣΩΒΡΑΚΑ" λέει Γερμανός οικονομολόγος!

Ισμήνη Λέντζου

Διαδώστε αυτό το άρθρο


Τελευταία ενημέρωση: 24.11.2011 | 16:53
Πρώτη δημοσίευση: 24.11.2011 | 12:26

    Ο κύριος Albrecht Ritschl είπε ακόμη πως "η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα"!

    Οι δηλώσεις του καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας έγιναν στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, την οικονομική βοήθεια από τις ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τις πολεμικές αποζημιώσεις που ουδέποτε καταβλήθηκαν στην Ελλάδα.

    Όπως τονίζει ο Albrecht Ritschl, η Γερμανία είναι «ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα» καθώς έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές, ενώ την οικονομική της ευμάρεια τη χρωστάει στις ΗΠΑ που παραιτήθηκαν του δικαιώματος για τεράστιες χρηματικές αποζημιώσεις μετά τους 2 παγκόσμιους πολέμους.

     Σε ότι έχει να κάνει με τη χώρα μας ο καθηγητής υποστηρίζει πως είναι φυσικό επόμενο η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λέει, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων.

    Το καλύτερο όμως ο κύριος Ritschl μας το φύλαξε για το τέλος. Οπως χαρακτηριστικά είπε «οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας “πάρουν ακόμη και τα σώβρακα".

    ΠΗΓΗ  NEWS IT

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

     
    Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting