Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άνω Βάθεια Ευβοίας Αριθ.Πρωτ.: 59/11-11-2011
Προς τον Δντή της Εφημερίδας
Ορθόδοξος Τύπος

Kύριε Δ/ντά
... Διά της παρούσης επιστολής μου επιθυμώ να απαντήσω εις το άρθρον της εφημερίδας σας, της 21ης Οκτωβρίου 2011 με θέμα ‘’Παλαιοημερολογείται έκαναν αγιασμό εις εγκαίνια Ινδουιστικού Κοινοβίου.’’ Εις το ανωτέρω άρθρο αναφέρεται και το όνομά μου ότι: ετέλεσα αγιασμόν εις το εν λόγω κέντρο της Παιανίας συνοδευόμενος από τον Π.Γελάσιο.
Η αλήθεια έχει ως εξής:
Στο κοινόβιο το Ινδουιστικό υπάρχουν δυστυχώς και αρκετοί Ορθόδοξοι πού διαμένουν εκεί. Επειδή δίπλα στο εν λόγω κοινόβιο ευρίσκεται το Ησυχαστηριό μας Παναγίας Ευεργέτιδος και Αγίας Παρασκευής, με εκάλεσαν οι εν λόγω Ορθόδοξοι να τους κυρήττω τον λόγο του Θεού. Με τήν ελπίδα τής ορθής κατήχησης τους και της επιστροφής τους είς την Ορθόδοξον θέσην της αληθείας, τους επισκέφθηκα μερικές φορές. Έτσι λοιπόν προσκληθείς στα εν λόγω εγκαίνια προσήλθα. Σημειωτέον ότι τα εγκαίνια δεν ετελέσθηκαν εις το Ινδουιστικό κοινόβιο αλλά σε γυμναστήριο γιόγκα πλησίον της κεντρικής πλατείας της περιοχής. Πρέπει δε να τονισθεί ότι στα εν λόγω εγκαίνια ουδέποτε ετέλεσα αγιασμόν. Προσκληθείς υπό των ‘’Ορθοδόξων’’ δια να τους ευλογήσω εδιάβασα μόνον την ευχήν ‘’ όταν μέλλη τις εισελθείν είς οίκον νέον.’’ Όπως ευρίσκεται εις το Μικρόν Ευχολόγιον σελ.280 της Αποστολικής Διακονίας της εκκλησίας της Ελλάδος Έκδοσις 1η 1988.
Ταύτα δια την αλήθειαν αναφέρω και παρακαλώ δια την αναδημοσίευση της παρούσης επιστολής μου είς την εν λόγω εφημερίδα σας.

Ο Καθηγούμενος

Αρχιμανδρίτης Π.Ποιμένας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting