Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΜΑΣ <ΕΙΣΟΔΕΙΟΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ>

Η χθεσινή ημέρα 20/11/2012,ώρα 7:00 μμ, και ημέρα Τρίτη 'ηταν μιά ευλογημένη ήμερα  χριστιανικής κατάνυξις και αγάπης.     Η ΕΚΚΛΗΣΙΤΣΑ μας, που βρίσκετε  στην οδό < στεντορος  4> Παγκράτι,με τήν ονομασία ΕΙΣΟΔΕΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, άνοιξε της πύλες της ,πρός τούς πιστούς τής περιοχής.                          


  • Σέ μιά κατανυκτική καί γεμάτη δέος ατμόσφαιρα,οι παναγιώτατοι μητροπολίται ,<ΣΑΜΟΥ καί ΙΚΑΡΊΑΣ >Κ.Κ.ΕΥΣΕΒΙΟΣ, καί <ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ > Κ.Κ.ΙΓΝΑΝΤΙΟΣ                     Πραγματοποίησαν τήν τελετή τής <ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑΣ>. 
  • Κατάμεστο τό εκκλησάκι μας από πιστούς,έδωσε μήνυμα αγάπης,αδελφωσυνης καί αγιότητας στήν περιοχή μας.Η γλυκύτατη καμπανιτσα, ηχούσε χαρμόσυνα καί έστελνε ,το χαρούμενο μήνυμα, τής <ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑΣ καί τού ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ>  σέ όλη τήν περιοχή ..                

  • Σ ήμερα τό πρωί 21/11/2012, ό σεβασμιότατος μητροπολίτης <ΣΑΜΟΥ καί ΙΚΑΡΙΑΣ> Κ.Κ.ΕΥΣΕΒΙΟΣ τέλεσε τήν  θείαν λειτουργία, πρός τιμήν  τών εσοδειών της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας.Οπου πλήθος πιστών παρακολούθησαν τήν πρώτη θεία λειτουργία πού τελέστηκε στό εκκλησάκι μας
  •   

                                                                                    
    ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ.                                                                                 Κ
      Τό έτος 1959,ο αείμνηστος μακαριστός  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ό σημερινός ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ  καί ό τέως ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, είχαν έρθει  στην Αθήνα καί έψαχναν ένα οίκημα προκειμένου να στεγαστούν.Έτσι λοιπόν βρήκαν στην οδό στεντορος στο Παγκράτι ,ένα παλαιό διώροφο κτήριο,όπου στο ισόγειο έμεναν οι ιδιόκτητες Κος και Κα Γεωργιος και Αικατερινη Ζαλιμογλου.Ενώ τον πάνω όροφο, όπου ει χε ένα μικρο δυαράκι το έδωσαν στους τρεις κληρικούς,προκείμενου να μείνουν,εδώ στην Αθήνα.Το δυαράκι ήταν τόσο μικρο, όπου δεν χωρούσαν μέσα τρεία κρεβάτια,και γι αυτό τον λόγο ο σημερινός μακαριώτατος ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ καί ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ , ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ κοιμότανε  πάνω στό τραπέζι.Προ 15 ετίας οι ιδιοκτήτες  τής οικίας κοιμήθηκαν και άφησαν το οίκημα στον  μακαριώτατο πρώην ΠΕΙΡΑΙΑ  ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ. Ο  οποίος με τήν σειρά του ,το εδώρησε στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ.Επί 15 συναπτά έτη το όνειρο του μακαριώτατου ήταν να ολοκληρωθεί ο ναός ώστε να μπορεί να λειτουργήσει.Επεβλεπε προσωπικά την ανέγερση του νέου κτιρίου όπου στον πρώτο όροφο στεγάζετε ο ιερός ναός, ενώ στον δέυτερο όροφο υπάρχει σάλα υποδοχής και διαμονητήρια, κληρικών.Μεχρι και την δευτέρα το βράδυ ο μακαριώτατος  ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ επέβλεπε τα πάντα , προκειμένου την τρίτη να πραγματοποιηθεί η <ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ>.Αλλά όμως ο σεβασμιότατος είναι σε πολύ μεγάλη ηλικία <86 ετων> καί είχε ένα ελαφρύ ευτηχώς καρδιακό επεισόδιο,όπου και τον εμπόδισε να παρίστατε στην <ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ>.ΕΊμαστε όμως σίγουροι ότι μέ τήν χάρη του Κυρίου μας ο μακαριώτατος θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του ,και σύντομα θα είναι κοντά μας.Ευχές από όλους τους πιστούς στον σεβασμιότατο ,για να λειτουργήσει και ο ίδιος στον σεπτό τούτο ναό. Που έδωσε όλη του την αγάπη προκειμένου να αποπερατωθεί ο ναός .Και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας,για αυτό το έργο του που είναι ένα στολίδι στην περιοχή μας ,και ένα λιμάνι αγάπης και θείας κατάνυξης. 
      Θέλω επίσης να ανακοινώσω ότι ο ιερός ναός θα λειτουργεί κάθε κυριακή με τον πατέρα Γεώργιο στις 8:30 πμ.
                                       ΦΙΛΙΚΑ ΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ .Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

3 σχόλια:

frinda είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ .. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΥΠΙΚΗ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝΚΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ , ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ......ΑΞΙΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ !!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ !!!!!!!!!!!

PASHALIS είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ. ΜΑΚΑΡΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

frinda είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ , ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ , ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ , ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ,,,,,,,,,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ Π Ο Τ Ε !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting