Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ( ΠΗΓΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ )



"Έρχεται" κοινωνική έκρηξη

15/10/2011 - 10:32

|

Τα τελευταία γεγονότα και τα επεισόδια βίας που σημειώνονται καταδεικνύουν τη διαμόρφωση ενός εύφλεκτου κλίματος...
 
Έρχεται κοινωνική έκρηξη
που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη.

Η ελληνική κοινωνία δείχνει εξαντλημένη από τη βαριά φορολογία και τα συνεχιζόμενα εισπρακτικά μέτρα. Οι νέοι άνθρωποι προσανατολίζονται σε λύσεις όπως η μετανάστευση ενώ οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα. Η ανεργία καλπάζει, η πελατεία των ψυχιάτρων έχει αυξηθεί και τα ακραία φαινόμενα, όπως της λιποθυμίας μαθητών από ασιτία, διασπείρουν το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο.


Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της VPRC για τα «Επίκαιρα»,, που δημοσιεύονται στα «Επίκαιρα» αφορούν την προηγούμενη εβδομάδα αλλά είναι προφητικά αυτών που τελικά συνέβησαν.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC, το 86 % των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανή την κοινωνική έκρηξη, ενώ μόνο το 9% δεν τη θεωρεί πιθανή. Όσον αφορά την περίπτωση προσωπικής διαμαρτυρίας το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων που φτάνει το 60%, δηλώνει πιθανή τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ποσοστό είναι υψηλό δεδομένης της «κοινωνικής αφασίας» των προηγούμενων ετών.


Σε αυτό το κοινωνικό κλίμα έντασης και εξέγερσης είναι εξαιρετικά δύσκολο η κυβέρνηση να ισορροπήσει. Το πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης γίνεται οξύ. Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ είναι anteportas. Η προσφυγή στη λαϊκή εντολή είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος. Κάθε άλλη διαχείριση κινδυνεύει να βάλει τη χώρα σε ένα φαύλο κοινωνικό κλίμα τυφλής βίας. Γι’ αυτό και η κοινή γνώμη σήμερα τάσσεται υπέρ των εκλογών και υπέρ, βεβαίως, μιας νέας πολιτικής εντολής.

2 σχόλια:

frinda είπε...

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Α Ν Α Ι Μ Α Κ Τ Η !!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ Π Ο Τ Ε ΜΑ Π Ο Τ Ε
ΠΙΑ..........................

PASHALIS είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΘΩΟΥΣ ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ . ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ .ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΟΤΙ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΝΤ ΑΦΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΛΕΝΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΕ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΠΡΕ[ΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 200ΔΙΣ ΤΩΝ ΕΞΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ;;Η ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΗΣ;;;ΟΠΟΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΙΘΕΙ ΞΑΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ;;;; ΦΙΛΙΚΑ ΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ.Ι.ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting