Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΘΡΙΛΕΡ για το κούρεμα ( ΕΠΙΚΑΙΡΑ )



Συνεχίζεται το «θρίλερ» για το κούρεμα

26/10/2011 - 17:50

|

Αρχισαν πάλι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζών για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους...
 
Συνεχίζεται το «θρίλερ» για το κούρεμα
...που είχε διακοπεί νωρίς το απόγευμα.
Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επέμεναν να ζητούν από τις τράπεζες να δεχθούν κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους που διακρατούν, πράγμα που όλα δείχνουν να μη γίνεται αποδεκτό.
Παράλληλα, μια νέα σημαντική πρόταση για την εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές υποβλήθηκε την Τρίτη από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), είπε εκπρόσωπος του την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Reuters.
Σε ανακοίνωσή του Iνστιτούτου ο εκπρόσωπος είπε: «Μία σημαντική νέα πρόταση έγινε από τον κύριο Τσαρλς Νταλάρα, τον επικεφαλής του IIF, κατά τη διάρκεια των χθεσινών συζητήσεων».
Πρόσθεσε ότι αυτή αφορά σε εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους που περιλαμβάνονται στην πρόταση.
Η πρόταση αυτή έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης (τη Δευτέρα) του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον επικεφαλής του ΙΙF Τσάρλς Νταλάρα, ο οποίος τον τελευταίο καιρό -και ενώ οι Βρυξέλλες απαιτούν από τις τράπεζες να δεχθούν κούρεμα άνω του 50%-, ανέβασε τους τόνους επισημαίνοντας σε μάλλον απειλητικό ύφος ότι «υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να θεωρηθεί εθελοντικό».
Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε αυτό που διαφαινόταν ότι δηλαδή θα υπάρξει "πολιτική απόφαση" για μια συνολική κατεύθυνση, χωρίς λεπτομέρειες και αριθμούς επί όλων των ζητημάτων.
Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το γεγονός οι λεπτομερείς αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες μέρες.
Στο μεταξύ, τηλεδιάσκεψη θα έχει στις 6:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός με τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.
Το πρωί οι Παπανδρέου και Βενιζέλος είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες είχε αποφασισθεί ότι η επιτροπεία είναι κόκκινη γραμμή.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting