Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ B B C ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

BBC: Κι αν οι Έλληνες έλεγαν απλά όχι;
15/10/2011 6:28:00 μμ
           



Στο άρθρο του με τίτλο «Κι αν οι Έλληνες έλεγαν απλά όχι;» ο Gavin Hewitt αναρωτιέται τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που απλά ο λαός της Ελλάδας έλεγε όχι στα μέτρα που αποφασίζει η Ε.Ε.

«Όταν οι υπουργοί Οικονομικών της G20 μαζεύτηκαν στο Παρίσι αντιμετώπισαν ένα άκαμπτο γεγονός: ότι σχεδόν 1,5 χρόνο από την μέρα που η Ελλάδα έλαβε την πρώτη δανειοδότηση η κρίση παραμένει ανεπίλυτη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ερωτηθούν για μία ακόμη φορά τι θα κάνουν με την Ελλάδα» γράφει ο αρθρογράφος του BBC και αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Οι περισσότεροι οικονομολόγοι και τραπεζίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Το ίδιο όλο και περισσότερο πιστεύουν οι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί στο Βερολίνο» σημειώνει ο Gavin Hewitt.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, υπάρχει όμως και ένας άλλος παράγοντας σε όλη αυτή την κατάσταση. «Αλλά υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας σε όλο αυτό, ένα άγριο χαρτί: ο ελληνικός λαός» υπογραμμίζει ο Gavin Hewitt και αναφέρεται στην καταλήψεις στα υπουργεία και τα γραφεία έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Είναι πιθανό ότι ο ελληνικός λαός απλώς θα έχει λόγο και απλώς θα αρνηθεί να συμφωνήσει με τα σχέδια λιτότητας που απαιτούνται από ξένους, τους πιστωτές τους» αναφέρει ο αρθρογράφος που αναρωτιέται τι θα συμβεί αν πράγματι ένας λαός πει όχι στα μέτρα. «Τι θα γίνει αν ένας λαός απλά πει όχι; Τι θα συμβεί εάν μέσω πολλών μικρών ή όχι και τόσο μικρών ενεργειών σαμποτάρουν το σχέδιο;»

«Είναι εύκολο μερικές φορές να υπερβάλουμε την επίδραση των διαδηλώσεων. Υπάρχει συχνά μία σιωπηρή πλειοψηφία. Αλλά στην Ελλάδα πλέον δεν είμαι και τόσο σίγουρος» αναφέρει ο Gavin Hewitt.

«Υπάρχουν σύνοδοι και μετά υπάρχουν και οι δρόμοι. Στις μέρες μπροστά μας θα υπάρξει πολύ διαπραγμάτευση για το πως θα σωθεί η ευρωζώνη αλλά ο ελληνικός λαός – όχι μόνο τα συνδικάτα στο δημόσιο τομέα- μπορεί απλά να αναστατώσουν το σχέδιο» καταλήγει ο αρθρογράφος του BBC.

3 σχόλια:

frinda είπε...

ΠΗΓΗ Real.gr .........
ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ Σ Ω Σ Τ Α ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΟΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ .....ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ,ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ;;;

PASHALIS είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΒΙΑΙΩΣ!!!!!!!!!!!!.

frinda είπε...

ΤΟ ΒΙΑΙΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ " ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ " ,ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΑΠΕΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ ................ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΧΛΟ Π Ο Τ Ε ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ,ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting