Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΣΕΛΗ

Μετά το «όχι» στο άρθρο 37

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη

  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση του άρθρου 37 (για τις συμβάσεις εργασίας) κατά την κρίσιμη ονομαστική κατ' αρθρον ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν υπήρξαν άλλες «διαρροές» και το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε.

Στην επίσημη επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο με την οποία ανακοινώνει την διαγραφή της Λούκας Κατσέλη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η υπερψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου «δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, είναι θέμα εθνικής ευθύνης» και αναλύει του λόγους για τους οποίους η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού αποκτά τέτοιο χαρακτήρα.

«Λυπάμαι για αυτή την απόφαση, ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ. Για μένα όμως θέματα αρχών και συνέπειας είναι αδιαπραγμάτευτα» απαντά η κυρία Λούκα Κατσέλη.

Η επιστολη Παπανδρέου

«Η σημερινή ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου, όπως και η χθεσινή επί της αρχής, δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι θέμα εθνικής ευθύνης. Για την κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες. Για τη διασφάλιση της 6ης δόσης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των άμεσων δημοσιονομικών μας αναγκών.»

» Για την απομάκρυνση του κινδύνου της χρεοκοπίας και την ομαλή πορεία της χώρας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού να πιάνουν τόπο. Για το μέλλον κάθε ελληνικής οικογένειας, για το μέλλον των παιδιών μας.»

» Η κυβέρνηση, σε όλη τη διάρκεια αυτής της συζήτησης και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την ενσωμάτωση αλλαγών και προτάσεων που υποβλήθηκαν από τους βουλευτές και την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.»

«Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την δήλωση και σε εμένα ότι έχει αμετάκλητα αποφασίσει να μην υπερψηφίσει συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, σας ενημερώνω κ. Πρόεδρε, ότι από σήμερα η βουλευτής Λούκα Κατσέλη δεν περιλαμβάνεται στη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ» καταληγει η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου.

Η απάντηση Κατσέλη

«Λυπάμαι για αυτή την απόφαση, ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ. Για μένα όμως θέματα αρχών και συνέπειας είναι αδιαπραγμάτευτα» απαντά η κυρία Κατσέλη.

Ειδικότερα η ακριβής δήλωσή της είναι: «Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.»

» Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.»

»Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους».

Τι προηγήθηκε της διαγραφής

Ειδικότερα, η κυρία Κατσέλη από το βήμα της Βουλής επανέλαβε τη θέση της ότι «αδυνατεί» να ψηφίσει το άρθρο 37 με τη μορφή που έχει.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λαμβάνοντας το λόγο δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε «οριακές αλλαγές» που ήταν δυνατό -όπως είπε ο ΥΠΟΙΚ- να γίνουν στο άρθρο, εφόσον συνομιλήσει με την κυρία Κατσέλη και τον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να μεταπειστεί η βουλευτής.

Προφανώς οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν και η κυρία Καστέλη είπε τελικά «όχι» στο άρθρο 37. Άλλωστε να την μεταπείσει απέτυχε και ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε νωρίτερα μαζί της.

ΠΗΓΗ  in,gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting