Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ:

 Έλληνες αναρωτηθήκατε ποτέ που πάμε;
  • Eμεις δεν ήμασταν αυτοί που φωνάζανε έξω η χούντα;
  • Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που φωνάζανε για το πενθήμερο εργασίας και για 40ωρες δουλειάς;
  • Εμείς δεν ήμασταν που φωνάζανε <ψωμί παιδεία Ελευθερία>;
  • Εμείς δεν τα κατοχυρώσαμε όλα αυτά με το αίμα μας με τους αγώνες μας ; 
  • Πολλοί από τους βουλευτές μας δεν ήταν στις διαδηλώσεις κρατώντας πανό και φωνάζοντας τα συνθήματα ,τώρα τι έγινε τα ξέχασαν όλα;
  • Αυτοί δεν έλεγαν ψηφίστε μας για να έχουμε 40 ωρες δουλειά την εβδομάδα; Aυτοι δεν ήταν που έλεγαν τέρμα στις συντάξεις  και τους μισθούς της πείνας;
  • Και όμως ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ!!!!!
  • Και ιδού το σημερινό αποτέλεσμα: KAΛOYN EMAΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ :
  1. ΤΗΝ ΆΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΕΝΑ F16 ΚΑΙ ΤΟ  ENA MIRAZ 2000  ΓΙΑ ΔΥΟ
  2. ΤΑ  KOYTIA PAMPERS ,ΠOY ΦEYΓANE AΠO TO YΠOYΡΓEIO OIKONOMIKΩN ΓΕΜΑΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΤΣΟΒΟΛΑΣ ΟΛΑ, σίγουρα τα μοιράζονταν με άλλους, ποιους όμως ; κανένας ποτέ δεν έμαθε.
  3. Την μεγαλύτερη απάτη που παίχτηκε ποτέ μετά την αγορά του αιώνα την λεγόμενη siemens όπου Πακτωλός δισεκατομμυρίων χάθηκε και μάλιστα αγοραζοντας ηλεκτρονικα συστηματα που δεν ήταν συμβατα με τα υπαρχοντα Ελληνικα ,ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΗΤΑΝ ΑΧΡΗΣΤΑ.
  4. Τις υπ'oλοιπες κτιριακ'ες εγκαταστασεις προς  χρησην ολυμπιακων αγωνων που πληρωθηκαν αδρα και πολυ πανω απο το πραγματικο κοστολογιο τους
  5. τα υπερπολυτελη ταξιδια που εγιναν χαριν των ολυμπιακων αγωνων
  6. Και τελος τον παχτωλο των δισεκατομυριων που πηγαν στις τσεπες των επειτιδιων απο την μεταπολιτευση εως και σημερα.
  • ΚΑΙ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΤΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΜΕΞΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!!!!!!
  • ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΥΤΗ <ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ> ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ; 
  • ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ   ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ Η ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ Η ΤΗΣ ΠΡΟΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;
  • ΦYΣIKA KAI OXI, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .
  • ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ  ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ <ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ <ΔΟΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΥΜΑΣ>.
  • Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
  • Ο ΝΟΩΝ  ΝΟΕΙΤΟ   
  •                                                               ΦΙΛΙΚΑ ΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ .Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΩΣΤΑ ........ΕΥΓΕ !!!

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ TV

Καλέ, ερωτεύτηκα το Σουλεϊμάν το μεγαλοπρεπή! Print
Written by Βασιλική Πιτούλη   www.vasilikipitouli.gr
Thursday, 13 September 2012 05:46
Λοιπόν, τώρα που τέλειωσε οριστικά το καλοκαίρι, και δολοφονήθηκε από τις πρώτες ψιχάλες της βροχής (καλέ, ποιήτρια είμαι, η γυναίκα;) τώρα που μας μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο, να το πάλι το Βούκινο ανάμεσά μας. Να ζήσουμε να το χαιρόμαστε. Λοιπόν, είπα ν’ αρχίσω να σας λέω για έναν έρωτα που μου καρφώθηκε πρόσφατα. Ο έρως αυτός είναι κομμάτι αλλόφυλος, πειράζει; Γλυκά μου, ο έρως φυλές δεν κοιτά. Ούτε θρησκείες. Γιατί δε σας το είπα και το άλλο: ο έρως είναι και αλλόθρησκος. Είναι ισλάμ αναντάμ παπαντάμ, που λένε.
Καθόμουν που λέτε μπροστά στην τιβί και νιώθω να με χτυπάει ένας ντουβρουτζάς, ένα πράμα. Πω πω, πού τις βρίσκω τις λέξεις. Ανατρέχω στον Ηλία Πετρόπουλο. Ανοίγω τις ματούκλες μου και βλέπω στο γυαλί ένα Σουλεϊμάν να, μετά συγχωρήσεως. Αναρωτιέμαι, καλέ, από πού ξεφύτρωσε αυτός; Είναι ο μεγαλοπρεπής, παρακαλώ! Απαιτώ να τον σέβεστε. Θα θυμάστε βέβαια ότι είμαι δασκάλα. Όχι η δασκάλα του έρωτα, όχι, όχι, καθόλου. Δασκάλα σε διάφορες επιστήμες, δεν είναι ανάγκη να αποκαλύπτουμε και τα μυστικά του επαγγέλματος. Αποφάσισα λοιπόν να σας κάνω μάθημα, χρυσά μου, για το Σουλεϊμάν το μεγαλοπρεπή. Αφού άλλοι έχουνε αναλάβει να σας κάνουν άλλα μαθήματα… Ποια; Ε, όχι και ότι δεν ξέρετε. Με κοροϊδεύετε; Έχουν αναλάβει να σας μάθουν πώς μπορεί κανείς να ζει με πεντακόσια ευρώπουλα βασικό μισθό και να πληρώνει στο κράτος πανάκριβο χαράτσι για το σπίτι του μέσω ΔΕΗ η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, μας έχει αλλάξει κανονικά τα φώτα. Και δεν της φαινότανε! Το μάθημα εκείνο που λέει πώς μπορεί η Ελλάδα να αποκτήσει μισθούς Βουλγαρίας και τιμές προϊόντων από Βρυξέλες και πάνω, το ξέρετε; Τώρα θα το εμπεδώσετε! Ή το άλλο, τώρα που θα φορολογηθούν οι καταθέσεις των πονηρών στην Ελβετία, το πήρανε πρέφα εγκαίρως οι πονηροί (σιγά που δε θα το μαθαίνανε) και άρχισαν κιόλας να φεύγουν από κει, αναζητώντας νέους φορολογικούς παράδεισους. Ο κλέψας του κλέψαντος, το εθνικό μας σπορ. Η μίζα, της μιζούλας, την μίζα, ώ μίζα. Είναι πολλά τα λεφτά, Άκη! Ε, για τέτοια μαθήματα σας ομιλώ.
Το μάθημα το δικό μου θα είναι άλλης φύσεως. Ιστορικόν, παρακαλώ, διότι όποιος δεν κατέχει ιστορία, έχει την τύφλα του. Νέοι μου, γέροι μου, όλοι τέλος πάντων, μάθετε ιστορία, παρακαλώ. Να, εγώ αυτό το θεάρεστο έργο διεκδικώ να αναλάβω. Να μαθαίνω στους Έλληνες την ιστορία τους, αλλά όχι όπως τη λένε τα επίσημα βιβλία. Με έναν αλλιώτικο, χιουμοριστικό τρόπο.
Ο Σουλεϊμάν που λέτε, καλή του ώρα, (είναι βέβαια πεθαμένος, αλλά σε λεπτομέρειες θα κολλάμε τώρα;) πρέπει να ήταν ομορφάντρας. Φωτογραφία του δεν έχω δει γιατί τότε ακόμη δεν είχε ανακαλυφτεί αυτή η τέχνη, αλλά να, κάτι μου λέει πως το Σουλεϊμάν ήταν αρκούντως όμορφο. Τα μυρίζομαι εγώ κάτι τέτοια. Ήταν ευειδές, το άτιμο, και νομομαθές επίσης, τόσο που οι Τουρκαλάδες (μετά συγχωρήσεως) έτσι τον αποκαλούν: Ο Σουλεϊμάνης ο νομοθέτης. Ήταν καλό, ήταν γλυκό, είχε τις χάρες όλες. Γι αυτό ίσως τον λιμπίστηκε ο Αντένα και τον έκανε σίριαλ – τον έκανε, τρόπος του λέγειν, μάλλον από την Τουρκιά τον αγόρασε. Οι Τούρκοι εξάγουν τον Σουλεϊμάνη κι εμείς τη φτώχια μας. Έτσι μπράβο παιδιά, να βλέπουμε όλοι τουρκικά σίριαλ να μορφωνόμαστε.
Επανέρχομαι στο Σουλεϊμάνη. Θα σας εξηγήσω γιατί τον ερωτεύτηκα. Κατ’ αρχήν, γεννήθηκε το 1493. Λίγο το ’χεις; Σαράντα χρόνια ακριβώς μετά την Άλωση. Μη με ρωτήσετε ποια άλωση, και εξοργιστώ. Καλέ, την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, που έκτοτε οι Τούρκοι τη λένε Ισταμπούλ. Ξέρετε πώς προέκυψε αυτή η ονομασία; «Πού θα πας;» ρωτούσανε ο ένας τον άλλον. «Εις την Πόλιν, εις την Πόλιν» έγινε η Πόλις Ισταμπούλ, και φάγαμε εμείς τον πούλον. Πω πω, τι ξεστομίζω η γυναίκα. Πιπέρι χρειάζομαι στη γλώσσα, για να συνετιστώ. Τότε που λέτε, την Κωνσταντινούπολη την αλώσανε οι Τουρκαλάδες, σφάξανε όλο τον πληθυσμό, και … αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ο Σουλεϊμάνης. Ο οποίος, εκτός από νομομαθής, ήταν και λίγο μοβόρος. Είχε επεκτατικές βλέψεις, για να το πω πιο κόσμια. Ξεχύθηκε με τα στρατά του να κατακτήσει τον κόσμο ολάκερο. Έφτασε απόξω από τη Βιέννη, να την αλώσει κι αυτή. Ναι, καλέ, να μη σώσω. Αν δεν είχανε αντισταθεί σθεναρά ο αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Κάρολος και ο αρχιδούκας Φερδινάνδος, τώρα δε θα υπήρχε Βιέννη όπως την ξέρετε. Όλη η κεντρική Ευρώπη θα ήταν χανουμάκια, και θα χορεύανε το χορό της κοιλιάς.
Ο μοβόρος κατακτητικός Σουλεϊμάνης, αφού έφαγε τον πούλον εις την Βιέννην, έχαψε το Βελιγράδι, ναι καλέ, εδώ στη γειτονιά μας, το σέρβικο. Έχαψε και τη Ρόδο, την ελληνική. Έχαψε την Ουγγαρία στην Ευρώπη, τη Γεωργία στην Ασία, και θα είχε χάψει τα λυσακά του, αν δεν τον έβρισκε κάποτε κι αυτόν ο θάνατος. Εδέησε να τα τινάξει το 1566. Θεός σχωρέσ’ τονε, να ζήσουμε να τον θυμόμαστε, και να του κάνουμε και κόλυβα, γιατί με τόσες σφαγές, συγγνώμη, κατακτήσεις, θα χρειάζεται πολλά κόλυβα εκεί που βρίσκεται για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του. Στο μεταξύ είχε ερωτευτεί, βεβαίως βεβαίως, μια χριστιανή δούλη, τη Ρωξελάνθη, και την ανέβασε στο θρόνο με το όνομα Χουρέμ. Όχι, παίζουμε. Και μαζί της σκάρωσε και ένα σκασμό παιδιά. Όλα αυτά τα μοβόρικα και ερωτικά με κάνανε, σας ορκίζομαι, να τον ερωτευτώ. Και ζηλεύω αυτή τη σκύλα τη Χουρέμ που τα βρήκε όλα έτοιμα στη ζωή της, έναν Σουλεϊμάνη με το θρόνο στα πόδια της, κι εγώ δουλεύω σαν την κολασμένη για να βγάλω ένα πενιχρό ψωμί. Και μη σας δω να στρώνεστε στην τηλεόραση για να δείτε το Σουλεϊμάνη, γιατί με αυτά τα αίσχη μείνανε άνεργοι όλοι οι Έλληνες ηθοποιοί. Γιούργια!
 

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ !!!!!




  • Κύριε Πρωθυπουργέ πάρα τα αλλεπάλληλα καταστροφικά<για τους απλούς πολίτες>  μέτρα που λάβατε για την οικονομική αναδιάρθρωση της χώρας .βλέπετε και εσείς, ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα τέτοια ώστε να υπάρχει η ανάλογη κίνηση στην αγορά ,ώστε να κινηθούν τα νήματα του εμπορίου ,προκείμενου να υπάρχει έστω μια τυπική άνοδο στον οικονομικό τομέα της χώρας.
  • Αυτό φυσικά ,συμβαίνει γιατί ο απλός Έλλην πολίτης που ει ναι η κύρια στήριξη των νημάτων του εμπορίου ,δεν διαθέτει πλέον την οικονομική δυνατότητα,να πραγματοποιήσει τις αγορές που εύλογα στηρίζουν την κίνηση της αγοράς,και κινούν χρήματα στον χώρο του εμπορίου, αλλά και στον χώρο των τεχνικών ,αλλά και οικοδομικών κλάδων,που ήταν η κυρία Πηγή για τους Έλληνες εργαζόμενους.
  • Έτσι λοιπόν, και προκειμένου να υπάρξει έστω μια υποτυπώδη ανάπτυξη,πιστεύω ότι η κυβέρνηση σας, θα πρέπει να προχωρήσει σε <δανειοδότηση πολιτών>μέσω των εφοριών και όχι μέσω των τραπεζών .
  • Εύλογα κύριε πρωθυπουργέ θα μου πείτε<εδώ δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη βασικών  κρατικών αναγκών, ποσο μάλλον να βρεθούν χρήματα για την δανειοδότηση των πολιτών>.Η απάντηση μου στο ερώτημα σας αυτό είναι η εξής
  • Καταρχήν το ποσό το οποίο θα απαιτηθεί για την πραγματοποίηση της όλης ιδέας είναι 1,5 δις ΕΥΡΌ.Όπου το ένα δις θα διατεθεί ως προς την δανειοδότηση ενώ τα υπόλοιπα 500.000.000. ευρό, θα είναι το κεφάλαιο στήριξης του ενός δις, όπου και με προσωπική σας εντολή, θα επενδυθεί ,σε μεγάλες εταιρείες , ένα ποσό ,το δε έτερο στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά, προκειμενου να αυξηθεί όσο το δυνατό περισσότερο γίνετε. Έτσι  το αρχικό κεφάλαιο το οποίο θα διατεθεί με την μορφή δανείου στους ΈΛΛΗΝΕΣ πολίτες ,θα  επανέρχεται στην αρχική του θέση,από τα κέρδη των 500.000.000. ευρό, αυτό ειναι το πρώτο σκέλος.
  • Το δεύτερο σκέλος είναι ο τρόπος δανειοδότησης των πολιτών,το ανώτερο ποσό δανείου θα είναι έως 60.000 χιλιάδες ευρό ανα ενδιαφερόμενο.<Εκτός αν εσείς κρίνετε ότι μπορούν να δοθούν παραπάνω χρήματα>.
  • Ο πρώτος όρος για την δανειοδότηση θα είναι ,ότι ο πολίτης που έχει οφειλή στο ελληνικό δημόσιο, θα παρακρατείται ολόκληρη η οφειλή και θα λαμβάνει μετρητά τα υπόλοιπα.Π.Χ. Εάν ο δανειολήπτης έχει χρέος 30.000 ευρό στο δημόσιο ,θα παρακρατούνται από το δάνειο του,και θα λαμβάνει μετρητά τα υπόλοιπα. Τα οποία θα τα εξοφλεί σε 20  έτη το ανώτερό.
  • Ο τρόπος αποπληρωμής του δανείου θα είναι ο εξής ,μηνιαία δόση, έως και 300 ευρό τα οποία θα επιβαρύνονται με ένα τόκο ανα δόση 10%.Συν μια υποχρεωτική εισφορά ανα δόση, της τάξης των 5 ευρό,  η οποία θα χρησιμοποιείτε για την αναδιάρθρωση της οικονομίας.ετσι ο δανειολήπτης θα πληρωνει 335 ευρό ανα δόση.
  • Εάν το προγραμα λειτουργησει σωστα χωρις να υπαρξουν ατασθαλειες ,το ελληνικο δημοσιο θα κερδισει παρα πολλα χρηματα,απο την αμεση εισπραξη των μικρων χρεων στην εφορια ,θα κερδισει απο τις μηνιαιες δοσεις των δανειοληπτων, αλλα και απο τα κερδη των επενδεδυμενων, 500.000.000. ευρο.Ενω η ρυθμιση που θα εχουν κανει οι δανειοληπτες θα ειναι τετοια που θα τους ευνοει πολυ ,οικονομικα ,με αποτελεσμα,να εχουν περισεμα χρηματων προκειμενου να κινηθουν στην Ελληνικη αγορα, και αυτη με την σειρα της ,να αρχισει να αναβιωνει
  • ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥ <1.5 ΔΙΣ ΕΥΡΟ>
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ
  1. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 900 ΕΥΡΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ 50ΕΥΡΟ.
  2. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ  ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΦΟΡΟΣ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΟ. ΕΝΩ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΠΛΟΙΩΝ Ο ΦΟΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 15 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΟ.
  3. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΟ
  • ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟ 4 ΜΗΝΕΣ.
  • ΕΙΜΑΙ ΔΕ ΠΕΠΟΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ, ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
  • Υ.Γ. ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΡΙΝΑΙ ΣΤΟΝ <ΤΙΡΕΣΙΑ> ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
  • ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΥΤΥΧΙΑ.  
  •                                            ΦΙΛΙΚΑ ΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ.Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ

Κιτσοπούλου εναντίον Αθανασίου Διάκου: υπάρχουν όρια στη βεβήλωση; Print
Written by Βασιλική Πιτούλη     www.vasilikipitouli.gr    
Monday, 10 September 2012 07:53
Το θέμα ξεκίνησε με μια θεατρική παράσταση της κυρίας Κιτσοπούλου η οποία κάποτε είχε πάρει βραβείο στη λογοτεχνία και είχε φωτογραφηθεί γυμνή. Το πώς σχετίζονται αυτά τα δυο, μόνο ο θεός των υποψήφιων σελέμπριτι γνωρίζει, δηλαδή το τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάποιοι άνθρωποι προκειμένου να διεκδικήσουν το πεντάλεπτο δημοσιότητας που τους αναλογεί. Η υπόθεση του θεατρικού έργου, το οποίο ανέβηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, έχει ως εξής: ο Αθανάσιος Διάκος «επιστρέφει» στις μέρες μας ως ένας «μέσος» έλληνας οικογενειάρχης, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, η δε γυναίκα του τον απατά. Ακολούθησε άρθρο στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το οποίο κατήγγειλε το στόρι της παράστασης και την ίδια τη συγγραφέα. Η κυρία Κιτσοπούλου φέρεται να έχει προβεί στο παρελθόν στην εξής υπέροχη δήλωση: «Οι Έλληνες μοιάζουν μεταξύ τους, επειδή ακόμα δεν μάθανε να ανακατεύονται με άλλες φυλές. Είναι ακόμα ρατσιστές και θέλουν να διαιωνιστεί η δική τους φάτσα, ο δικός τους κώλος, κι ας είναι δύο επί δύο, δεν έχει σκεφτεί ποτέ ο Έλληνας πατέρας ‘μακάρι την κόρη μου να τη γαμούσε ένας ωραίος μαύρος, να βγει το εγγονάκι μου ωραίο.’ Όοοχι. Προτιμάει να διαιωνίσει την φάτσα, προτιμάει το εγγονάκι του να γίνει 1,50 μ. στο ύψος, αλλά να του μοιάζει. Στ’ αρχίδια του αν το εγγονάκι δεν θα παίξει ποτέ στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου, αρκεί να του μοιάζει».
Δε θα σχολιάσω το ήθος και το ύφος της δήλωσης της εν λόγω κυρίας, δε με αφορά. Θα σταθώ όμως στο εξής: ποια είναι αλήθεια τα όρια της τέχνης, αν αυτά υπάρχουν, και ποια είναι τα όρια της βεβήλωσης; Στο πρώτο ερώτημα, το οποίο είναι μάλλον φιλοσοφικού περιεχομένου, ας απαντήσουν οι ειδικοί. Θα αποτολμήσω μια απάντηση στο δεύτερο, ως εκπαιδευτικός, αλλά κυρίως ως σκεπτόμενος πολίτης αυτής της χώρας. Έχει δικαίωμα μια κυρία (ο χαρακτηρισμός πρέπει να δίνεται σε αυτές που τον αξίζουν, αλλά εν πάση περιπτώσει) να «αποκαθηλώνει» ένα εθνικό σύμβολο; Έναν εθνικό ήρωα, αποδεδειγμένα; Έναν άνθρωπο αν θέλετε, που μαρτύρησε με τον πιο φρικτό τρόπο, για να έχουμε εμείς την ελευθερία μας σήμερα, και να μπορεί η κάθε Κιτσοπούλου να ανεβάζει τα πρωτοποριακά της έργα; Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κλισέ, αλλά δυστυχώς για κάποιους, είναι η αλήθεια. Και αν κάποιοι αντιδρούν στον όρο εθνικό, να τον αλλάξω: τι σόι κοινωνία είναι αυτή που ανέχεται τον εξευτελισμό κάθε ιδανικού, κάθε πράγματος ή κατάστασης που υπερβαίνει τα τετριμμένα και ανάγεται σε υψηλότερες σφαίρες; Έννοιες όπως η αγάπη για την πατρίδα και η αυτοθυσία, έννοιες ιερές, θα έπρεπε να προστατεύονται, και να μην έχει δικαίωμα ο κάθε αγύρτης να τις εξευτελίζει. Ειδικά αν το κάνει αποσκοπώντας σε χρηματικό όφελος, γιατί δεν σας είπα και το άλλο: η κυρία χρηματοδοτήθηκε από τα λεφτά του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη. Ποιος αποφασίζει για όλα αυτά; Τι είδους κοινωνία αποτελούμε, τι πολίτες ετοιμάζουμε; Σε κάθε κράτος ευνομούμενο, ο σεβασμός για τις αξίες είναι υποχρεωτικός, δεν είναι προαιρετικός στη διάθεση κάθε σούργελου.
Το θέμα πυροδότησε μια αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων που αλληλοχαρακτηρίζονται «χρυσαύγουλα» «ρατσιστές» «κρατιστές» «αριστεριστές» και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Οι χαρακτηρισμοί μικρή σημασία έχουν. Εκείνο που προέχει είναι η εμβάθυνση σε όλα αυτά τα άθλια φαινόμενα των καιρών, ο προβληματισμός για την εθνική, κοινωνική, πολιτιστική μας εν τέλει ταυτότητα. Και η γνώση των ορίων.
(Στοιχεία για τη δημοσίευση αυτή πήρα από το status του Βαγγέλη Ραπτόπουλου στο Facebook, από  το Left.gr και το άρθρο του Πέτρου-Ιωσήφ Στανγκανέλλη με τίτλο «Οι τρεις ταφές του Αθανασίου Διάκου»).
 






Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

OI BO(Y)ΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ


Για μια θέση στο βουλευτικό ήλιο Print
Written by Βασιλική Πιτούλη   
Friday, 07 September 2012 05:45
Τι γίνεται στη Βουλή των Ελλήνων; Οι βουλευτές φροντίζουν να καταπολεμηθεί η ανεργία, αλλά όχι τόσο αντικειμενικά. «Είχα δικαίωμα να διορίσω την κόρη μου!» Τάδε έφη Βύρων Πολύδωρας. Ο φίλος της κόρης του Μιχαλολιάκου και ο άνεργος βουλευτής που παραιτήθηκε λόγω φόρτου εργασίας. Η σύζυγος βουλευτή που αν και πληρώνεται αδρά απ' το ελληνικό δημόσιο ως υπάλληλος της Βουλής, δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της εκεί! Τι κι αν με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού (που μάλλον ήρθε λίγο αργά) θεσμοθετείται η απαγόρευση προσλήψεων συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού στη Βουλή; Η ... παράδοση του βολέματος συγγενών και φίλων καλά κρατεί. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το “Βήμα” δυο βουλευτές (που για ευνόητους λόγους διατηρούν την ανωνυμία τους) θα καταθέσουν όπως είπαν στοιχεία πως είναι αρκετοί οι βουλευτές που έπραξαν ως ...βολευτές και διόρισαν τέκνα και συζύγους ως επιστημονικούς συνεργάτες ή γραμματείς στη Βουλή. Σύμφωνα με το Βήμα “υπάρχουν (ευτυχώς λίγοι) βουλευτές (κυρίως δικηγόροι) που διόρισαν τον γιο τους ή κάποιο συγγενή τους ως επιστημονικό συνεργάτη και παράλληλα στο δικηγορικό τους γραφείο (προφανώς για να κάνει την άσκησή του). Ορισμένοι σύζυγοι βουλευτών εργάζονται σήμερα σε πολιτικά γραφεία που ούτε οι ίδιες γνωρίζουν που είναι ο χώρος εργασίας τους, αφού δεν εμφανίζονται ποτέ στα γραφεία των συζύγων τους βουλευτών ή μάλλον κάνουν την εμφάνισή τους σε προεκλογικές περιόδους.” Ακόμη χειρότερα, υπάρχουν και βουλευτές που βόλεψαν το έτερόν τους ήμισυ με απόσπαση στη Βουλή από άλλη θέση του Δημοσίου! ΟΙ εξηγήσεις του Τραγάκη για τους διορισμούς; Για γέλια και για κλάματα…
Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς στα μεταπολεμικά χρονικά οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που η ανεργία στο γενικό πληθυσμό σκαρφάλωσε στο 25% και η ανεργία στους νέους στο 55%, τη στιγμή που η Ελλάδα βουλιάζει, οι βουλευτές βολεύουν τους ημέτερους. Η κοινωνική έκρηξη είναι προ των θυρών, και εκείνοι περί άλλα τυρβάζουν. Αιδώς, Αργείοι!
Last Updated on Friday, 07 September 2012 05:48
 

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

H ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ :!!!!!!!! 400 δισεκατομμύρια Euro θα προσφέρουν στην Ελλάδα στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 οι Ομογενείς, με επιτόκιο 0,5 % με αποπληρωμή πάνω από 100 χρόνια!!!!!

GreenEnergyParts.com | Solar Energy Systems GreenEnergyParts.com | Solar Energy Systems


Συμφώνα με δημοσίευμα του Καναδικού CNW Η οργάνωση END - END NATIONAL DEBT με Πρόεδρο τον Δρ Εμμανουήλ Λαμπράκη στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 θα προσφέρουν στην Ελλάδα 400 δισεκατομμύρια Euro με επιτόκιο 0,5 % και αποπληρωμή πάνω από 100 χρόνια!!!!! Σκοπός τις προσφοράς αυτής είναι η αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου και μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:



http://www.newswire.ca/en/story/1030629/usd-50-billion-dollar-sovereign-loan-to-the-republic-of-cyprus-for-100-years


 


TORONTO, Sept. 5, 2012 /CNW/ - The Canadian Bureau of END (End National Debt) a Philanthropic NGO, on behalf of Mr Artemios Sorras, a founding member of END and benefactor of the loan, announces that the New York Head Quarters of END via its Chairman Dr. Emmanuel Lambrakis have officially offered a sovereign loan to the Republic of Cyprus in the sum of up to Euro 40 billion (USD$50 billion dollars) without interest, with a tenor of up to 100 years, and with partial repayment privileges in full or in part every 5th year anniversary of the loan to:


A) Refinance and pay the existing sovereign debt of the Republic of Cyprus in the sum of about Euro 28 billion.


B) With the balance of the loan being sequestered to fund and refinance the Cypriot business sector, assist hard hit consumers, and provide trade finance and development financing to encourage growth and creation of new jobs, and new economy, thus assisting the efforts of His Excellency The President of Cyprus Mr. Dimitrios Christofias to avoid any financial assistance from the IMF, the EU and ECB (European Central Bank,) which will wrack and destroy Cyprus as they have destroyed Greece.


END via its chairman Dr Emmanuel Lambrakis and on behalf of Mr. Artemios Sorras benefector of the loan, further announces that, the sum of up to Euro 400 billion (USD500 billion dollars) shall be offered officially to Greece, by September 9th, 2012, with interest at 0,5% per annum, for up to 100 year tenor, with prepayment privileges in full or in part every 5th year, and in order that :


A) Greece pay in full all of its lawfully owed debt, with the lawfulness of such debt being determined by constituting an International Audit Committee (not unlike what President Correa of Ecuador did), to determine which part, if any of the said debt is odious debt.


B) To fund and refinance private company and consumer, and housing debt, and fund the growth plans of the industrial sector, trade finance, and farm land sector, thus assisting Greece to rebound to bigger and better things from more than five years of severe recession.


END will oversee and manage such debt determination, and the further funding of the consumer and commercial development program throughout Greece.


ΠΗΓΗ :  http://videotubegr.blogspot.gr/2012/09/400-euro-9-2012-05-100.html

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

H ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ...........

ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ SIRIAL.............

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012


Εσείς έχετε «μπάρμπα στην Κορώνη»; Print
Written by Βασιλική Πιτούλη  www.vasilikipitouli.gr
Wednesday, 29 August 2012 14:55
Κόρες, γαμπροί, νύφες με "μπάρμπα στην Κορώνη"
- Πολύδωρας, Τραγάκης, Πετσάλνικος, Μιχαλολιάκος έκαναν χρήση του νόμου
- Εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης των τριών!
Αποκαλείται όργιο γιατί συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κόμματα. Από τον Βύρωνα Πολύδωρα που διόρισε την κόρη του, έως την Χρυσή Αυγή που κουνά συχνά πυκνά το δάχτυλο της ηθικής και κόπτεται για την ανεργία.
Οι περιπτώσεις είναι αρκετές και προκαλούν την κοινή γνώμη. Η φράση "νόμιμο αλλά ηθικό;" είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό.
Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κεκτημένα. Αυτά όμως αφορούν εκείνους που δεν έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη".
Πάμε να τα δούμε ένα - ένα:
Γιάννης Τραγάκης. Πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής. Μετά τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιό του διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή.
Το ίδιο είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος διόρισε την κόρη του.
Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ. φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).
Φίλιππος Πετσάλνικος: Κάνει διορισμούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάσει νόμου παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής αφού δεν ήταν καν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές.
Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, η οποία τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου. Η εν λόγω υπάλληλος όμως είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.
Χρυσή Αυγή: Τέσσερις αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές της στις προηγούμενες εκλογές δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:
Απόστολος Γκλέτσος του Κων/νου (ΑΔΤ Χ482350), ΔΕ κατηγορίας
Ανδρόνικος Σίμος του Νικολάου (ΑΔΤ ΑΗ634166), ΔΕ κατηγορίας.
Επίσης, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 390/14-08-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:
Νικήτας Σιώης του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΕ868048), ΔΕ κατηγορίας.
Γεώργιος Μισιάκας του Χρήστου (ΑΔΤ ΑΙ294905), ΔΕ κατηγορίας.
Ο κ. Μισιάκας ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα.
Υπενθυμίζεται ότι: Ο κ. Σιώης είχε εκλεγεί βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, αλλά παραιτήθηκε, παρότι άνεργος, λόγω φόρτου εργασίας... Τότε είχε ακουστεί ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για να πάρει την θέση του ο φίλος της κόρης του κ. Μιχαλολιάκου, κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting