Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

H AΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !............

Συνεχίζω να ψάχνω μια λογική στην αδράνεια που δείχνει ο κόσμος απέναντι στα φασιστικά μέτρα και την πλήρη κατάλυση του κυρίαρχου Ελληνικού κράτους, από τους υποτιθέμενους υπηρέτες-βουλευτές. Μέρα με την μέρα όχι μόνο βλέπουμε την επιβολή μέτρων που σκοπό έχουν την εξαθλίωση, εως και την εξόντωση του λαού μας, με σκοπό να εκμεταλευτούν τον πλούτο του τόπο...υ μας τα διεθνή κοράκια. Αλλά επιπλέον και τους πολιτικούς να μας λένε ότι δεν είναι κακό να δώσουμε την Εθνική μας κυριαρχία, για την οποία άλλοι έχυσαν το αίμα τους και όχι αυτοί οι ξεπουλημένοι προδότες. Προσπαθώ να καταλάβω τι στο καλό φοβάται ο σημερινός Έλληνας και δεν χτυπά το χέρι στο τραπέζι και να πει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Σε διάφορες συγκεντρώσεις που έχω βρεθεί μιλάμε συνέχεια για το τι φταίει, και όταν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση για δράση απλής έστω αλληλεγγύης, αρχίζουν τα "δεν μπορεί να γίνει", "δεν θα τα καταφέρουμε", "δεν θα το δεχτούν οι βιομήχανοι τροφίμων" κτλ κτλ κτλ. Και ενώ εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια απλή δράση υποστήριξης Ελληνικών καταστημάτων και θέσεων εργασίας, αυτοί που μας έφεραν εδώ σήμερα μας πετάνε και ένα μπαλάκι του στυλ πολιτικός έβγαλε έξω 1.000.000,00 €. Μιλάμε σοβαρά τώρα? Όταν από την εποχή του χρηματιστηρίου όλοι τους βγάλαν τον άμπακο μας βάζουν να αναρωτιώμαστε ποιος μπορεί να είναι, ενώ πολλές οικογένειες δεν μπορούν ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. Αυτοί φιλαράκια συνεχίζουν την δουλειά τους και θα το κάνουν για όσο τους παίρνει. Εμείς τι θα κάνουμε που ήδη μας ξεπούλησαν με τις διάφορες συμφωνίες "σωτηρίας της χώρας"?

ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ:"ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ"
1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η επιρροή των ευεργετών της Ηπείρου.
Η ευποιία αποτελεί έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης πρός τον πάσχοντα συνάνθρωπο.Αίτιο της μπορεί να είναι ένα απλό συναίσθημα συμπάθειας και οίκτου που γεννιέται αυθόρμητα στη ψυχή του ανθρώπου όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δυστηχία.Στον άνθρωπο αυτόν γεννιέται το συναίσθημα της φιλαλληλίας καθώς επίσης και το συναίσθημα της ανιδιοτελής αγάπης προς τους άλλους.Αυτή η αγάπη ξεκινά απο τα φιλικά και συγγενικά προσώπα και στη συνέχεια εκτείνεται στο κοινωνικό περιβάλλον έχοντας ως σκοπό να γίνει αφετηρία όλων των κοινώνικων αρετών.
Απο τα παλιά χρόνια μπορούμε να δούμε μορφές θεσμοθετημένης και πολύτιμης υπηρεσίας προς την κοινωνία. Αυτή την πολύτιμη υπηρεσία την πρόσφεραν και οι Ηπειρώτες ευεργέτες.Όσο ξερό και άγωνο είναι το έδαφος της Ηπείρου τόσο πλούσιο φύτρωσε και ευτυχώς εξακολουθεί να φυτρώνει το δέντρο της ευεργεσίας. Το δέντρο που πρόσφερε άφθονους τους καρπούς του ιδιαίτερα στα χρόνια της πικρής σκλαβιάς. Ετσι, δημιουργήθηκε η απαίτηση της προσφοράς που εκδηλώθηκε σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.Η παιδεία και η ευποιία, ήταν ακόμα πιο παλιά τα δυο ιδανικά της Ηπείρου.Ήταν παραδόσεις λαμπρές που σφυρηλατήθηκαν και διαιωνίστηκαν.Οι ευεργέτες άνοιξαν τους κρουνούς του χρήματος και έτσι βοήθησαν τους δασκάλους του Γένους,οι οποίοι άνοιξαν τους κρουνούς του πνεύματος.
Τα έργα των ευεργετών κατά την Τουρκοκρατία είχαν ξεχωριστή σημασία.Αποφασιστική ήταν η συμβολή τους στην επιβίωση του Γένους,στην πνευματική αναγέννηση και στην πολιτική του αποκατάσταση.Καθως διεξέρχεται κανείς τους επιμέρους βίους των Ηπειρωτών ευεργετών της τουρκοκρατίας,που απο την αρχή και ως την κατάληξή της εφώτισαν σαν αστέρια λαμπερά το ζοφειρό ουρανό της πατρίδας και θέρμαναν τις καρδιές των υπόδουλων παιδιών της,ξεχωρίζει τα παρακάτω κοινά σε όλους αυτους γνωρίσματα.΄Ητανε οι προάγγελοι της νεοελληνικής μας αναγέννησης.
Δημιουργικοί Ηπειρώτες ξενιτεύτηκαν στα δίσεκτα χρόνια της σκλαβιάς.Παιδιά φτωχά οι περισσότεροι,μα προικισμένα,παρέμειναν στο σύνολό τους άγαμοι,έζησαν αφανής,βιώνοντας έντονα και συνεχώς τον έρωτα προς την γενέθλια γή τους και τον αμέρωτο καημό να την δούν μια μέρα ελεύθερη.Πέθαναν εκεί,αφου απόθεσαν με προέρεση αγνή στα πόδια της κοινής μητέρας τους,ιδρώτα μιας ζωής.Πέρα απο την κάλυψη των βασικών βιωτικών αναγκών των συμπατριωτών τους,με την ενίσχυση ενδεών,ανέγερση και καλλωπισμό ναών,σύσταση φιλανθρωπικών και κοινωνικών ιδρυμάτων,έριξαν το βάρος στη διάδοση μεταξύ των Ελλήνων των φώτων της παιδείας,γενόμενοι οι κατ'εξοχή τροφοί του εθνικού διαφωτισμού,ποΨυλλοί δε και οι αληθινοί μαικύνες του.
Αυτοί οι απόδημοι Ηπειρώτες διατήρησαν εμπορικές σχέσεις και εποικινωνία με ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο,ιδρύοντας παντού εμπορικά πρακτορεία,εμπορικούς και τραπεζικούς οίκους και στη συνέχεια νοσοκομεία και σχολεία.Οι οικονομικές και πνευματικές σχέσεις ήταν πιο στενές με την Ήπειρο και ιδιαίτερα με τα Γιάννενα,που έμοιαζαν περισσότερο με Ευρωπαική παρα με τουρκοκρατούμενη πόλη.Μεγάλες δωρεές συγκράτησαν επι ολόκληρα χρόνια ευγενικά φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα.Απο τους απόδημους Ηπειρώτες προήλθαν οι πιο μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες. Με τα χρηματά τους σχηματίστηκαν απο τα χρόνια της τουρκοκρατίας,τα κληροδοτήματα,τα γνωστά λάσσα,που απέβλεπαν την προαγωγή της παιδείας,της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.
2.'Εργα των Ηπειρωτών ευεργετών
Οι ευεργέτες της Ηπείρου,αυτές οι πολύ σημαντικές μορφές, δημιούργησαν όπως αναφέραμε και πριν με τη συνεισφοπά τους στην πατρίδα, πολλά και σημαντικά έργα.Επειδή τα έργα αυτά είναι πάρα πολλά,εμείς θα αναφέρουμε και θα δείξουμε μερ΄κά απο αυτά.
Με χρήματα των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών δημιουργήθηκαν το Ζάπειο Μέγαρο Και η γυρω περιοχή του,το Αρσάκειο Παρθεναγωγείο Ψυχικού, το Τοσίτειο Αθηνών, η Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το Αστεροσκοπείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βαρβάκειο Λύκειο, η Γεωργική Σχολή και ο Βοτανικός Κήπος,το Στάδιο, η Σχολή Ευελπίδων,οι Φυλακές και το θωρηκτό Αβέρωφ, η Ριζάριος Σχολή και τόσα άλλα κοινοφελή ιδρύματα, που σήμερα κοσμούν τη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους.
Στα Ιωάννινα ιδρύθηκαν επίσης πάρα πολλά έργα :η Επιφάνειος Σχολή, η πρώτη Σχολή των Ιωάννινων με διδάσκαλους τους Μακρή, Σουγδουρή και Ανθρακίτη, η Σχολή Γκιούμα που μετονομάστικε σε Μπαλαναίε Σχολή,η Καπλάνειος Σχολή, που ήταν συνέχεια της Μαρουτσέας Σχολής με πρώτο διδάσκαλο τον Αθανάσιο Ψαλίδα, η Ζωσιμαία Σχολή, που ιδρύθηκε το 1828 με χρήματα της Ζωσιμαίας αδελφότητας και το νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Επίσης ιδρύθηκε το Μέκειο, τα Ζωγράφεια διδασκαλία, το Δημοτικο Νοσοκομείο η ΑΓΑΠΗ, το Τούλειο Ορφανοτροφείο και η Παπαζόγλειος Υφαντική Σχολή.
3. Αναφορά στους σπουδαιότερους ευεργέτες
Ευεργέτες υπήρχαν πολλοί και σημαντικοί.Εμείς θα αναφερθούμε στους σπουδαιότερους,χωρίς να υποτιμούμε την προσφορά των υπολοίπων:
α.Μάνθος και Γεώργιος Ριζάρης
Γεννημένοι στο Μονοδένδρι Ζαγορίου,ορφάνεψαν σε μικρή ηλικία και ανατράφηκαν απο την μάνα τους.Λίγο αργότερα ο Μάνθος πήγε στη Μόσχα καλεσμένος απο το θείο του Πανταζή,στον οποίο δούλεψε ένα διάστημα.Αργότερα επιδώθηκε σε δικές του επιχειρήσεις και γρήγορα σχημάτισε περιουσία.Το 1806 καλεί κοντά του απο το χωριό τον αδελφό του Γεώργιο.Μαζί αύξησαν ακόμα περισσότερο την περιουσία τους.Το 1817 ο Μάνθος γίνεται μέλος της Φιλικής Εταιρείας και 3 χρόνια αργότερα παραδίδει στον Αλέξ. Υψηλάντη 30000 ρούβια.Κατα την διάρκεια του ιερού αγώνα πρόσφερε επίσης αλλες 8000 ρούβια.Μεγάλα ακόμα ποσά διέθεσαν για την λύτρωση υπόδουλων και δύστυχων οικογενειών.
Το 1824 πεθαίνει ο Μάνθος,ο θεμελιωτης της περιουσίας.Το 1827 ο Γεώργιος κατεβαίνει στην Οδησσό απ'όπου πραγματοποίσε την σύσταση Σχολής των Ελληνικών μαθημάτων στο Μονοδένδρι,στεγάζωντας την στο πατρικό του σπίτι.Στη Σχολή αυτη που την συντηρεί με 2000 ρ. το χρόνο,διατρέφονται και ορφανοί μαθητές.
Το 1837 ο Γεώργιος Ριζάρης μεταβαίνει στην Αθήνα επιθυμόντας να δεί πραγματοποιημένο και το άλλο μεγάλο όνειρο της Αδελφότητας, τη σύσταση δηλαδή Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στην ελεύθερη Ελλάδα. Τέλος πεθαίνει εκεί τον Ιούλιο του 1841.
β.Ζωσιμάδες
Οι μεγάλοι Εθνικοί ευεργέτες αδελφοί ζωσιμάδες Αναστάσιος, Νικόλαος, Θεοδόσιος, Ζώης και Μιχαήλ γεννήθηκαν στα Ιωάννινα ανάμεσα στα 1754 και 1762. Πολύ νωρίς αφού μαθήτευσαν στη Μπαλαναία Σχολή, ταξίδεψαν και επιδώθηκαν δραστήρια στο επάγγελμα του πατέρα τους ο οποίος ήταν πραματευτής. Στη Ρωσία συγκέντρωναν εμπορεύματα απο την Κίνα και την Ανατολή και τα εξήγαγαν στο λιβόρνο, ανταλλάσωντας τα με προιόντα της Δύσης, κυρίως με μεταξωτά υφάσματα. Έτσι σιγά σιγά κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μεγάλη περιουσία. Το 1791 ο Νικόλαος πεθαίνει στη Μόσχα οπου πήγε να επισκεφθεί τα αδέρφια του ο Θεοδόσιος. Το 1809 πεθαίνει και ο Μιχαήλ.
Ώς την εποχή αυτή οι αδελφοί εκτός απο την κατάθεση του Θεοδόσιου στο ορφανοτροφείο Μόσχας, 60000 ρουβ., αναλαμβάνουν την συντήρηση της σχολής Μπαλάνου,αναπτύσουν και πρωτοφανή δραστηριότητα ενισχύοντας σχολεία και εκδίδοντας ελληνικά βιβλία των οποίων οι εκδόσεις μαζί με εκείνες της ελληνικής βιβλιοθήκης του Κοραή χρηματοδοτημένες απο τους ίδιους, θα φτάσουν συνολικά τις 60. Παράλληλα οι συγγενείς τους βοηθούν τους φτωχούς όπως και οι αδερφοί Ζωσιμάδες. Το 1815 καταθέτουνε στη Ρωσική τράπεζα άλλες 60000 ρ.
Το 1819 πεθαίνει ο Αναστάσιος και οι αδελφοί στρέφουν την προσοχή τους προς άλλους τομείς εθνικής ωφέλειας, ενώ το 1827 πεθαίνει και ο Ζώης. Ο Νικόλαος συνέχισε με το ίδιο πάθος τις δωρεές του. Αναλαμβάνει την προστασία της Μπαλανικής Σχολής, της κατόπιν Ζωσιμαίας, ανοικοδομεί τις κατεστραμμένες εκκλησίες της πόλης και ιδρύει ένα γηροκομείο.
γ.Γεώργιος Χατζηκώστας
Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1753. Μαζί με τον αδελφό του επιδόθηκαν δραστήρια στις ανταλλαγές πολύτιμων ειδών χάρη στη ματαξύ τους συνεργασία. Το 1815 πεθαίνει ο Αναστάσιος, ο αδελφός του, και τον επόμενο αμέσως χρόνο εκδίδεται δαπάνη με το όνομα και των δυο αδελφών για την έκδοση βιβλίων.
Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης, αναγκάζεται να εγκατασταθεί οριστικά στη Μόσχα. Εκεί έρχεται σε επαφή με τους Ριζάρηδες, τους Ζωσιμάδες και άλλους Ηπειρώτες.Έτσι και αυτός αρχίζει να φλέγεται απο τον πόθο να κάνει κάτι για τη γενετειρα. Μετά τη λήξη του αγώνα αναλαμβάνει την αποπεράτωση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου που είχε αρχίσει ο Ζωσιμάς και χτίζει και αλλες εκκλησίες. Το 1840 είχε διαθέσει 2500ρ. υπέρ του σχολείου των Δερβιζιάνων και τέλος είχε βοηθήσει οικονομικά με ευεργεσίες το Μεσολλόγγι.
δ.Γεώργιος Αβέρωφ
Εθνικός ευέργετης, που γεννήθηκε στο Μέτσοβο της Ηπείρου. Το 1840 Εγκαταστάθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου με τον αδελφό του εργαζόταν ως έμποροι. Νωρίς δημιούργησε δικές του επιχειρήσεις που του απέφεραν τεράστια κέρδη και περιουσία. Ανέπτυξε πλουσιότατο εθνικό και κοινωνικό έργο. Συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια έχτισε νοσοκομείο για τους ομογενείς και ίδρυσε γυμνάσιο, παρθεναγωγείο, ενώ παράλληλα ενίσχησε την Ελληνική κοινότητα. Διέθεσε πάνω από 100000 χρυσές λίρες για το Μέτσοβο. Με δωρεές του έγινε η αποπεράτωση του Πολυτεχνείου, η αναμαρμάρωση του Παναθηναικού Σταδίου, η ανέγερση της Σχολής Ευελπίδων, των Φυλακών Αβέρωφ, οι ανδριάνες Ρήγα Φεραίου και Γρηγορίου Ε'. Πρός τιμήν του στήθηκε καλλιμάρμαρος ανδριάνδας στο Παναθηναικό Στάδιο.
η.Ευάγγελος Ζάππας(1800-1865)
Γεννήθηκε στο Λάμποβο και αγωνίστηκε με τους Σουλιώτες στην επανάσταση. Έφυγε στη Ρουμανία όπου εργάστηκε σκληρά σε μεγάλο γαιοκτήμονα και πλούσιο παράγοντα. Προσέφερε αφειδώς μεγάλα ποσά για φιλανθρωπικούς και εθνικούς σκοπούς, ιδιαίτερα για τη χρηματοδότηση των Α' Ολυμπιακών Αγώνων, την ανέγερση του Ζαππείου κ.α.
θ.Κωνσταντίνος Ζάππας(1813-1815)
Εθνικός ευεργέτης, εξάδελφος του Ευαγγ. Ζάππα με πρόσκληση του οποίου πήγε στην Ρουμανία. Αναδείχθηκε σε άξιο συνεργάτη του, ενώ επιδόθηκαν και οι δύο σε ευεργεσίες με οικοδόμηση εκκλησιών, σχολείων, βιβλιοθηκών, φιλανθρωπικών ιδρυμάτων κ.τ.λ.
Αυτοί ήταν απο τους πιο σπουδαίους Ηπειρώτες ευεργέτες όμως φυσικά υπήρχαν και πολλοί άλλοι που με τις θυσίες τους πρόσφεραν στην πατρίδα σημαντικότατα έργα.

4.ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ευεργέτης ήταν το επίθετο με το οποίο αποκαλούσαν οι άνθρωποι τους θεούς, οι οποίοι τους βοηθούσαν. Ως ευεργέτες λατρεύονταν, ο Διόνυσος ο Απόλλωνας και ο Σαράπης. Το επίθετο ευεργέτης ήταν κατα τους αρχαίους χρόνους και τιμητικός τίτλος. Οι διάφορες Ελληνικές πόλεις ονόμαζαν τιμητικά ευεργέτη κάποιον ξένο πολίτη και ιδικότερα ηγεμόνες, ή ολόκληρες κοινότητες για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.
Απο τα παραπάνω συμπεραίνουμε ποσο σημαντικοί και ξεχωριστοί ήταν αυτοί οι άνθρωποι απο την Ήπειρο. Γεννημένοι εκεί, μοναχικοί, πήραν την μεγάλη απόφαση της μετανάστευσης για να αποκτήσουν πλούτο, ωστε να μπορέσουν κάποια μέρα να προσφέρουν και να προστεθούν και αυτοί σαν το επόμενο λιθαράκι της ιστορίας αυτού του τόπου. Τόσο μεγάλη είναι η προσφορά της θυσίας τους. Μιας θυσίας, που καθόριζε, τη ζωή τους και την εξέληξη της επαγγελματικής τους πορείας.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει το σύνολο της κοινωνίας αυτης της χώρας να τους τιμά και να τους ευγνωμονεί. Γι'αυτό και εμείς ως μαθητές συλλέξαμε αυτές τις πληροφορίες για να κρατήσουμε στη μνήμη μας για πάντα τις θαυμαστές κυριολεκτικά και επιτυχημένες προσπαθειές τους.
β

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ !

Η 99η επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Σπάνιες φωτογραφίες από το 1913
Πέμπτη , 21η Φεβρουαρίου 1913, μετά από 4μηνη πολιορκία και πολύνεκρες μάχες, ο Ελληνικός Στρατός μπήκε απελευθερωτής στα Γιάννενα, τερματίζοντας αιώνων τουρκική σκλαβιά. Με αφορμή την 99η επέτειο από την Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων από τον Τουρκικό ζυγό, το epirusgate σας παρουσιάζει σήμερα, ένα μικρό αφιέρωμα με φωτογραφίες από την κατάληψη του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.Οι σπάνιες φωτογραφίες είναι από την βάση του ελληνικού γενικού στρατηγείου, στο Χάνι Εμίν Αγά,την μάχη της Μανωλιάσας,τα οχυρά του Μπιζανίου και τελος την είσοδο του Ελληνικού Στρατού στα Γιάννενα.Οι φωτογραφίες είναι των γνωστών φωτογράφων Romaides – Zeitz.O Zeitz, συνέταιρος στα 1912-1913 του σημαντικού έλληνα φωτογράφου Αριστοτέλη Ρωμαϊδη ακολουθεί το διάδοχο Κωνσταντίνο και άλλους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς στη εκστρατεία της Ηπείρου και τραβά, πέρα των αναμνηστικών φωτογραφιών, και φωτογραφίες που απεικονίζουν τη φρίκη και την ένταση του πόλεμου.


















Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΛΕΕΙ Ο ΓΑΠ ;;;

TI EKANE ΛΕΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


"Σήκωσα 2 χρόνια έναν σταυρό που δεν μου αναλογούσε..."
Αυτό είπε τάχα συγκινημένος και οργισμένος το ΑΛΙΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑΝΑ στη Βουλή....
Η καλύτερα το ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ έως 8ου βαθμού συγγενείας Άλιεν με την μπαντάνα που επιμένει να νομίζει ότι υπάρχει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ που να έχει ξεχάσει ότι ο κ. Παπανδρέου υπήρξε ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ και ΣΥΝΕΝΟΝΟΧΟΣ των πεπραγμένων των κυβερνήσεων του σχωρεμένου πατρός του αλλά και των μετέπειτα κυβερνήσεων Σημίτη.
Που ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ και δεν "του αναλογεί ο σταυρός;;;;;" Έπλεκε δαντέλα κοπανέλι; Μάζευε τα μάλλινα;;;;; Διάβαζε τα μαθήματά του ως ο αείμνηστος Χριστόδουλος επί 7ετίας;;;;;;;;;;;;;
Άλλη μια φορά μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ...
Ότι αν δεν ψηφιστούν τα νέα μέτρα τα ράφια θα ειναι άδεια, τα μαγαζιά κλειστά, δεν θα έχουμε καύσιμα, φαγητό, φάρμακα....
Άλλη μια φορά ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ...
Αλλη μια φορά προσπαθούν να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ...
Άλλη μια φορά μας ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ
Άλλη μια φορά ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΟ Λ Α Θ Ο Σ ΦΑΡΜΑΚΟ - ΦΑΡΜΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ από την οποία πάσχει η ελληνική οικονομία..
Αλλη μια φορά είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΡΟΪΔΑ..
Άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά στους ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΜΑΣ

Και αντί να αντιδράσουμε τους καμαρώνουμε....
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....
Και να είστε σίγουροι, ότι αύριο όλοι όσοι κάνουν τους "τζάμπα μαγκες σήμερα θα ψηφίσουν το νέο σκοινί που περνάνε γύρω από το λαιμό των απαθών Ελλήνων.
Μέχρι να στηθεί η νέα αγχόνη τον ερχόμενο Ιούνιο....
Άρα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. ¨Οτι μας αξίζει παθαίνουμε....


lucinarizzoti@hotmail.gr

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ?


TI ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ..

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 18:44

Θα μου πεις τώρα "πας και κάνεις ανάρτηση τέτοια ώρα;;;;;


Δεν βαριέσαι....


Μια αρένα είναι εδώ με τα όλα της...


Με οπαδούς. Ορκισμένους εχθρούς. Νάρκισσους. Ιθαγενείς. Επισκέπτες. Ράθυμους. Αγενείς. Ευγενείς. Κοινωνικούς. Με ταξική συνείδηση. Αταξικούς. Πολιτικοποιημένους. Απολιτίκ...

Από όλα έχει ο μπαχτσές...

Δεν θα έχει μείνει κανείς που να μην άκουσε πως θα είναι το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας. Σε αγορά εργασίας, σε επίπεδο προσωπικό, σε επίπεδο γενικό. Από το μέρος στο όλον και αντίστροφα...
 Σιχαίνομαι την "πατρίδα" το κράτος δηλαδή που εμείς οι ίδιοι επιτρέψαμε να το απαρτίζει και που με το άνοιγμα των ματιών μου κάθε πρωί, με τρομάζει, με απειλεί, με κονιορτοποιεί, με αλλοτριώνει, με μεταβάλλει σε ένα φοβικό ον έτσι που να μην μου θυμίζω σε τίποτα τον εαυτό μου...


Όμως το να θέλεις να αλλάξεις κάτι, έστω και ελάχιστα, το να έχεις ανάγκη να ξαναγυρίσει ο τροχός είναι σαν χούϊ....Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά αυτό...


Η σιωπή και η αποστασιοποίηση "βολεύει"....

Για λίγο όμως...


Κάποια στιγμή ξυπνάς και βλέπεις να έχουν χαθεί από τα χέρια σου, από τη ζωή σου, από το οπτικό σου πεδίο, από την ψυχή σου, πράγματα, άνθρωποι, καταστάσεις, στόχοι που τους είχες υποτιμήσει. Τους θεώρησες κάποτε δεδομένους και τους ξέχασες στο ράφι να σκονίζονται...

"Παίζει" και η εδώ μέσα "αρένα" σ΄αυτό το σκηνικό.. Τι να κάνεις τρεις και ο κούκος, με άδεια κερκίδα;


Λέω να το "πάρουμε αλλιώς"...


Και το λέω γιατί είδα (ίσως το δουν και άλλοι η μπορεί και να το βλέπουν ήδη...) ότι κάτω από την μαύρη τρύπα, υπάρχει και άλλη. Πιο μαύρη. Και μετά άλλη και άλλη.

Το να φεύγεις δεν είναι πολύ δύσκολο. Ιδιαίτερα όταν νιώθεις ότι σε πούλησαν, σε διέψευσαν, σου πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, σε στήσανε στον τοίχο για την πλάκα τους, παίξανε ζαριές στην πλατούλα σου και συ σαν καρατέτοιος, πίστευες ότι σου λέγανε και κατάπινες αμάσητα ότι σε ταϊζανε...


Το να γυρίζεις πίσω είναι το μεγάλο ζόρι..


Το να δεις τα αποκαϊδια και το "τίποτα".. Το να μην έχεις τίποτα να πεις, τίποτα να απαιτήσεις, τίποτα να επιθυμείς, παρά μόνον το να ξαναφύγεις και να εξαφανιστείς από έναν τόπο, μια χώρα, έναν λαό που αλλιώς τον είχες μετρήσεις γιατί σου έδειχνε "αλλιώς" και συ τον μέτρησες "δικό" σου..

Σε λίγο θα κάνω χάζι....


Τα "κουλά" σχόλια..

Ακόμα και από την απόλυτη σιωπή και έλλειψη ενδιαφέροντος...

Δεν βαριέσαι..

Εγώ θα έχω πει ότι ήθελα. Το να φεύγεις είπαμε! Είναι εύκολο σχετικά. Το να γυρίζεις πίσω και να βλέπεις τα αποκαϊδια των όσων πίστευες είναι το χοντρό "λούκι" και το μεγάλο ζόρι... Και πολύ συχνά αυτό το "λούκι" δεν το περνάς εσύ. Το περνάει αυτός που σε έπεισε. Αυτός που σε τάϊσε τα "φύκια" αυτός που σε δούλεψε ψιλό γαζί... Εδώ πληρώνονται όλα..


Και εδώ έχει πάρει φωτιά και καίγεται το σύμπαν γύρω μας...

Για όσους το "βλέπουν" και το ζυγίζουν σωστά..


Οι ρέστοι στον κόσμο τους. Θα είναι "μέρος από τα αποκαϊδια του μέλλοντός του.



lucinarizzoti@hotmail.gr

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ..........ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ, ΦΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Δύο εφορίες "δώρισαν" 160 εκατ.

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 20:30



Διαστάσεις «τσουνάμι» έχουν πάρει οι αποκαλύψεις της zougla.gr σχετικά με τις δραστηριότητες των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσίων, οι υπάλληλοι των οποίων έκαναν εικονικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και βεβαίωναν -με το αζημίωτο- παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α. δισεκατομμυρίων δραχμών.

Όπως φαίνεται, μέσα από την αναφορά-κόλαφο του Νίκου Κασιμάτη, στο «παιχνίδι» συμμετείχαν οι περισσότερες Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλονίκης, οι οποίες λειτουργώντας κάτω από την «ομπρέλα» των ελεγκτών του Σ.Δ.Ο.Ε. που, όπως καταγγέλλεται, γνώριζαν αλλά σιωπούσαν, υφάρπαζαν από τον δημόσιο κορβανά δισεκατομμύρια δραχμές.

Ήδη έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα σε τρεις από αυτές, οι οποίες, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχαν «επιστρέψει» σε εταιρίες-φαντάσματα ποσά που το άθροισμά τους ξεπερνά τα 2.000.000.000 δραχμές.

Ας δούμε τη συνέχεια…

Β’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης

Κάθε άλλο παρά νόμιμα εμφανίζονται να λειτουργούν, σύμφωνα με τον Κασιμάτη, οι υπάλληλοι της Β’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης.


Κατά τη χρονική περίοδο 1998-2001 η παραπάνω Δ.Ο.Υ. εμφανίζεται από την αναφορά να έχει επιστρέψει παράνομα, αγνώστου ποσού Φ.Π.Α. στην εταιρία «ΑΦΟΙ ΤΣΑΠΟΥΛΙΔΗ Ε.Π.Ε.».

Η εταιρία αυτή εξέδιδε και ελάμβανε εικονικά τιμολόγια, δραστηριότητα την οποία, όπως καταγγέλλει ο Κασιμάτης, γνώριζε το Σ.Δ.Ο.Ε., ωστόσο συγκάλυψε τις ευθύνες των υπαλλήλων.

Και σε αυτή την περίπτωση, αρκετοί είναι οι υπάλληλοι που φέρονται να εμπλέκονται στο «colpo grosso» που είχε στηθεί στην παραπάνω Δ.Ο.Υ. η οποία έκανε εικονικούς και προσυμφωνημένους ελέγχους βρίσκοντας τα πάντα… νόμιμα.

Την περίοδο 1999 – 2001 ένας εκ των ελεγκτών της Δ.Ο.Υ., ήλεγξε την ατομική επιχείρηση του Βασίλη Χαραλαμπίδη, η οποία, σύμφωνα με τον Κασιμάτη, εξέδιδε και ελάμβανε εικονικά τιμολόγια και εισέπραττε παρανόμως Φ.Π.Α. ύψους πολλών εκατομμυρίων δραχμών.

Ο νούμερο ένα οφειλέτης ισχυρίζεται ότι, αν και ο ελεγκτής διαπίστωσε ότι η ανωτέρω επιχείρηση ήταν εικονική και ότι οι επιστροφές Φ.Π.Α. ήταν παράνομες, βεβαίωσε ψευδώς ότι όλα τα στοιχεία ήταν νόμιμα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ωστόσο το Συμβούλιο τον απήλλαξε από κάθε κατηγορία.

Το Σ.Δ.Ο.Ε. διενήργησε έλεγχο και, σύμφωνα με την αναφορά, διαπίστωσε ότι οι επιστροφές Φ.Π.Α. ήταν παράνομες, συγκάλυψε όμως τις παρανομίες.

Την ίδια μέθοδο φέρεται να ακολούθησε και μία άλλη ελεγκτής, η οποία τη χρονική περίοδο 2002 – 2003 ήλεγξε την ατομική επιχείρηση παραγωγής και πώλησης ενδυμάτων με τον διακριτό τίτλο «ΑΦΡΟΔΙΤΗ», η οποία βρισκόταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατά τον έλεγχο διαπίστωσε σοβαρότατες φορολογικές παραβάσεις και για να μην τις καταγράψει στην έκθεση του ελέγχου, απαίτησε και έλαβε 20.000.000 δραχμές. Ο Κασιμάτης επισημαίνει ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τον έλεγχο των υπηρεσιακών βιβλίων.

Έβγαζαν και από τα τέλη κυκλοφορίας

Έναν πρωτότυπο τρόπο φαίνεται ότι είχαν σκαρφιστεί δύο υπάλληλοι της Β’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βγάζουν τα «χαρτζιλίκια» τους (τα οποία ανέρχονταν σε εκατομμύρια δραχμές).

Τη χρονική περίοδο 1999 – 2001 οι δύο υπάλληλοι υπηρετούσαν στο τμήμα αυτοκινήτων, το οποίο είναι αρμόδιο για την είσπραξη των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων δημοσίας και ιδιωτικής χρήσεως.


Στο τμήμα αυτό υπήρχαν εκκρεμότητες παλαιότερων ετών από την μη πληρωμή των τελών, τα οποία για τα φορτηγά είναι αρκετά υψηλά.Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Κασιμάτη, οι ανωτέρω υπάλληλοι, καλούσαν συστηματικά όλους τους επαγγελματίες για πληρωμή, έκαναν έκπτωση στις οφειλές τους, ώστε να υπάρχει κίνητρο και τα χρήματα που εισέπρατταν, τα καρπώνονταν εκτός από την τελευταία δόση, την οποία κατέβαλαν κανονικά στο κράτος.

«Οι περιπτώσεις αυτές υπερβαίνουν τις 20.000, τους δε αντίστοιχους φακέλους όλων αυτών των περιπτώσεων τους κατέστρεψαν, ώστε να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Τα χρήματα που υπεξαίρεσαν, ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δραχμές. Το γεγονός αυτό το γνωρίζει ο επιθεωρητής και ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ.,  έως σήμερα όμως δεν το ανέφεραν αρμοδίως» σημειώνει ο Κασιμάτης στην αναφορά.

Ι’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης

Σε παράνομες δραστηριότητες φέρετε να εμπλέκεται και η Ι’ Δ.Ο.Υ., καθώς, σύμφωνα με την αναφορά-καταπέλτη του Κασιμάτη, τη χρονική περίοδο 1998 – 2002 υπέπεσε σε ουκ ολίγα ατοπήματα.

Κατά το έτος 2000, η ανωτέρω Δ.Ο.Υ., καταγγέλλεται ότι επέστρεψε παρανόμως στην εικονική εταιρία του Γιώργου Οικονομίδη, Φ.Π.Α. το οποίο ανήλθε σε 139.225.669 δραχμές.


Το Σ.Δ.Ο.Ε., για ακόμη μια φορά γνώριζε αλλά συγκάλυψε τις παρανομίες.Παράλληλα, λήπτρια παράνομου Φ.Π.Α. υπήρξε, σύμφωνα με τις καταγγελίες του μεγαλοοφειλέτη, και η Μαρία Σβίντζου, η οποία ήταν εκδότρια και λήπτρια εικονικών τιμολογίων για δήθεν εξαγωγές ενδυμάτων σε χώρες της Ε. Ε.Το Σ.Δ.Ο.Ε. ερεύνησε και αυτή την υπόθεση, διαπίστωσε την εμπλοκή των υπαλλήλων αλλά σιώπησε.

Η ομάδα «κρούσης»

Στις παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α., παρουσιάζονται από τον Κασιμάτη ως εμπλεκόμενοι, ένας έφορος, μία επόπτης και ένας ελεγκτής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η προαναφερθείσα ομάδα συμμετείχε και σε προσυμφωνημένους-στημένους ελέγχους επιχειρήσεων, οι οποίοι προκύπτουν από τα βιβλία της υπηρεσίας.

«Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και συνδικαλιστής Αθηνών γνώριζε αλλά δεν άρχισε έρευνα εις βάρος των ανωτέρω υπαλλήλων, γιατί είχε προσωπική φιλία με τους δύο εξ αυτών» καταλήγει ο Κασιμάτης στην αναφορά του προς τον εισαγγελέα.



ΠΗΓΗ  ΖΟUGLA .GR

OI Δ.Ο.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΗΓΗ ......ZOUGLA.GR

Οι «αμαρτωλές» Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 12:56


Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα όσα αναφέρει ο μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου, Νίκος Κασιμάτης, στην αναφορά του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, σχετικά με τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) της Θεσσαλονίκης, οι οποίες, όπως φαίνεται, είχαν επιδοθεί σε ένα ασταμάτητο κυνήγι παράνομων θησαυρών…
Ξεκινώντας από την A' Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και φτάνοντας στη Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης, ο Κασιμάτης περνάει από «κόσκινο» τις αμαρτωλές δραστηριότητες τους οι οποίες κόστισαν στον ελληνικό λαό πολλά δισεκατομμύρια δραχμές.
Το Σ.Δ.Ο.Ε.; Απολύτως ενήμερο, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται. Όλοι ήξεραν, κανείς όμως δεν έσπαγε τον «κώδικα σιωπής», όπως ακριβώς γίνεται και στις μεγαλύτερες μαφίες του κόσμου. Υπέρ πάντων… «ομερτά».
Ας ξετυλίξουμε όμως το ρεπορτάζ…
Ά Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης
Σε πολλά «ατοπήματα» φαίνεται ότι είχαν υποπέσει οι υπάλληλοι της Ά Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης την χρονική περίοδο 1999 – 2002.
Σύμφωνα με την αναφορά του Κασιμάτη, κατά τη παραπάνω χρονική περίοδο η A' Δ.Ο.Υ. επέστρεψε παράνομα στην εταιρία «ADAMS Ε.Π.Ε.» Φ.Π.Α. το οποίο άγγιζε τα 50.269.519 δραχμές.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την αναφορά, το Σ.Δ.Ο.Ε. διενήργησε έρευνα για την παράνομη επιστροφή, συγκάλυψε όμως τις παρανομίες των υπαλλήλων μη υποβάλλοντας μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Οι δραστηριότητες της A' Δ.Ο.Υ. όμως δεν σταμάτησαν εκεί…
Την ίδια χρονική περίοδο επέστρεψε σε επιχειρηματία για δήθεν εξαγωγές προϊόντων σε χώρες της Ε.Ε. Φ.Π.Α το οποίο ανήλθε στα 370.528.841 δραχμές.
Το Σ.Δ.Ο.Ε. και πάλι παρών. Γνώριζε, σύμφωνα με τον Κασιμάτη, τους υπαλλήλους που παρανόμησαν, συγκάλυψε όμως τις ενέργειές τους.
Οι… επίορκοι
Στην αναφορά του Κασιμάτη, υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι έγραψαν τον νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και έκαναν «κολεγιές» με τους επιχειρηματίες εισπράττοντας το 10% της παράνομης επιστροφής Φ.Π.Α.
Ελεγκτής , ενώ υπηρετούσε στην A' Δ.Ο.Υ. και αργότερα στα ΠΕΚ, ήλεγξε το 1998 την εταιρία με την επωνυμία «ΑΚΡΟΒΑΤ ΕΠΕ» η οποία είχε έδρα στη Θεσσαλονίκη και κατά τον έλεγχο διαπίστωσε, σύμφωνα με τον Κασιμάτη, ότι η εταιρία όφειλε φόρο πολλών εκατομμυρίων δραχμών, ωστόσο βεβαίωσε ελάχιστα.
Ο λόγος; Προφανής…
Στο χορό της παρανομίας που λάμβανε χώρα στην A' Δ.Ο.Υ. είχαν μπει και δύο επόπτες που μαζί με δύο εφοριακούς διενήργησαν τον οριστικό έλεγχο για την επιστροφή παράνομου Φ.Π.Α. στις ανύπαρκτες, όπως ισχυρίζεται ο Κασιμάτης, επιχειρήσεις «ΝΙΜΚΟ Ε.Π.Ε.», ΠΟΛΑΤΙΔΟΥ, ΠΟΖΙΔΟΥ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ.
Ο έλεγχος αφορούσε την επιστροφή του 10% του ποσού του επιστρεφόμενου Φ.Π.Α. στις παραπάνω επιχειρήσεις. Το ποσό αυτό, δηλαδή το 10%, το κράτησαν οι ίδιοι, καθώς όπως αναφέρει ο Κασιμάτης, το ίδιο γινόταν σε όλες τις παρόμοιες επιχειρήσεις.
«Οι παράνομες αυτές πράξεις αποδεικνύονται ευκολότατα, διότι απλούστατα οι επιχειρήσεις ήταν ανύπαρκτες χωρίς έδρα, χωρίς μηχανολογικό εξοπλισμό, χωρίς βιβλία, ενώ οι υπάλληλοι ψευδώς βεβαίωσαν ότι έγινε κανονικός έλεγχος και ότι όλα ευρέθησαν σε απόλυτη νομιμότητα. Για τις υποθέσεις αυτές, δεν έχουν κατηγορηθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Δ’ και Ζ’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης
Τα «χνάρια» της A' Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης εμφανίζονται, μέσα από την αναφορά του Κασιμάτη, να ακολουθούν και οι υπάλληλοι των Δ’ και Ζ’ Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τον νούμερο ένα οφειλέτη, τη χρονική περίοδο 1999 – 2001, η Δ’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, μέσω ενός εφόρου επέστρεψε στην ομόρρυθμη εταιρία «ΤΣΙΡΚΙΝΙΔΗΣ ΧΡ. – ΜΙΧΑΛΑ Ο.Ε.», παράνομα Φ.Π.Α. το οποίο άγγιζε το αστρονομικό ποσό του 1.176 854.051 δραχμών!
Στην παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. φέρονται να εμπλέκονται ο επιθεωρητής και κάποιοι υπάλληλοι οι οποίοι προκύπτουν από τα βιβλία της υπηρεσίας.
Ο Κασιμάτης ισχυρίζεται ότι και την συγκεκριμένη υπόθεση την ερεύνησε το Σ.Δ.Ο.Ε., διαπίστωσε τις παρανομίες και τις συγκάλυψε.
Καλύτερα «οργανωμένοι» εμφανίζονται να είναι οι υπάλληλοι της Ζ’ Δ.Ο.Υ.
Θεσσαλονίκης, καθώς, σύμφωνα με την αναφορά, η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. είναι αναμεμειγμένη στην παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α., οι υποθέσεις όμως αυτές δεν έφθασαν ποτέ έως σήμερα στη Δικαιοσύνη.
Τα στελέχη του Σ.Δ.Ο.Ε. φέρονται, σύμφωνα με τον Κασιμάτη, να ήξεραν για παράνομες δραστηριότητες της παραπάνω Δ.Ο.Υ., στις οποίες μάλιστα πρωταγωνιστούσε γνωστοί επιχειρηματίες, η υπόθεση όμως δεν ερευνήθηκε με αποτέλεσμα να μην διερευνηθούν και οι ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων.
«Υπάλληλοι της Ζ’ Δ.Ο.Υ. έχουν παραπεμφθεί για άλλα οικονομικά ποινικά αδικήματα στη Δικαιοσύνη και το μόνο μέτρο, που έλαβε η υπηρεσία εναντίον τους, ήταν μια μετάθεση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αναφορά.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ !..........

ΠΗΓΗ  NEWSBEAST,GR

«Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροιδεύουν.

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..

Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ’ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.

Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος..

Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες σαν να ήταν ιθαγενείς. Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α.

Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή - υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη;

Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη; Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη ''φροντίδα'' της επανεκλογής σας;

Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πιά, Κάρολε...

Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το ''δάνειο'' του ''κωλόσπιτου'' της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό ''τουμπεκί'' στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή). Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η ''κυβέρνηση''.

Αν είσασταν μ εμάς κι όχι μ αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς...)

Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..

ΥΓ 1 Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θα’ ρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.

ΥΓ 2 Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα... Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα...κυκλάμινο.

Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το ''μέσα σε όλα'' που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με
τον κόσμο, αυτή η ..ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής; Σου έλεγα τότε, ότι μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην ''Ανταρσία'' και γέλαγες..

Ακόμη Κάρολε, μου τον θυμίζεις,
αλλά στον ''Νονό''...

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ


Μικροί άνθρωποι ... σε μεγάλες θέσεις!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Υπό το καθεστώς πανικού και ερήμην του κ. “Λεφτά υπάρχουν” οι μέχρι τώρα παλαμοκρουστές, υποστηριχτές και άβουλοι θιασώτες των προδοτικών του επιλογών άρχισαν να συνασπίζονται για να ...
αποφύγουν την διάλυση και την τιμωρία τους προσπαθώντας με τις υποκριτικές τους ικανότητες να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ήταν η αιχμή του δόρατος των αθλιοτήτων του κ. Παπανδρέου μια και σιώπησαν την περίοδο που ο εν λόγω κύριος με τις πράξεις και τα λεγόμενα του έσπρωχνε την Ελλάδα στις δαγκάνες του Δ.Ν.Τ, των τραπεζιτών και της ... Μέρκελ.

Επίσης ας μη ξεχνάμε ότι εν συνεχεία οι κύριοι αυτοί υποστήριξαν με "θέρμη" λεκτικά το καταστροφικό για όλους μας μνημόνιο αλλά και ουσιαστικά εφαρμόζοντας από υπουργικές θέσεις τις “θανατηφόρες” συνταγές του.
Ποιος μπορεί πλέον να εμπιστευτεί τον Β’’ αντιπρόεδρο που τον Ιούνιο δήλωνε ότι είναι ανεπίτρεπτο να εκβιάζεται ο πολίτης να πληρώνει φόρους μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η και τον Σεπτέμβριο μας υποχρέωσε ως “νταβατζής” του χειρίστου είδους να πληρώσουμε το γνωστό χαράτσι. (Αλήθεια ο Α’ αντιπρόεδρος που μας έλεγε ότι το μνημόνιο είναι ευτυχία που έχει χαθεί τον τελευταίο καιρό;)’
Όλοι αυτοί έχει αποδειχτεί πλέον περίτρανα ότι ήταν “μικροί άνθρωποι σε μεγάλες θέσεις” και για αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να τους αποδώσουμε σύντομα αυτό που τους αξίζει δηλ. κάποιοι να δικαστούν και να πάνε στην φυλακή και κάποιοι άλλοι (κόμματα και πρόσωπα) να εξαφανιστούν για πάντα από την πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο αυτού του τόπου! 

ΠΗΓΗ 

ZOUGLA.GR BLOG



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting